Jaškin končí v Petrohradu. V KHL má ale pokračovat, podle ruských médií se dohodnul s Kazaní

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin končí po roce v Petrohradu, v KHL by ale třicetiletý hráč měl působit i nadále. Podle informací ruských médií bude účastník dvou světových šampionátů v příští sezoně hrát v Kazani.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Dmitrij Jaškin končí v Petrohradu

Hokejista Dmitrij Jaškin končí v Petrohradu | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Rodák z Omsku se vrátil do KHL před rokem po sezoně v NHL. Se 62 body a 40 góly se stal nejproduktivnějším hráčem soutěže i nejlepším střelcem. V play-off ale Petrohrad prohrál s CSKA Moskva a nepotvrdil pozici hlavního favorita.

VIDEO: Všechno nejlepší k svátku obránců vlasti, popřál český hokejista Jaškin ruským vojákům

Číst článek

„Hokej je život a v něm se někdy musíte rozloučit se svými přáteli. V příští sezoně bude SKA bez Dmitrije Jaškina. Byl to skvělý kapitán a zapsal se do historie našeho klubu. Jsme mu vděční, ale nyní se naše cesty rozcházejí,“ uvedl hlavní trenér a šéf klubu Roman Rotenberg.

Petrohrad podle jeho slov nabídl Jaškinovi smlouvu i pro příští sezonu, nebyl ale schopen splnit jeho finanční požadavky. Těm už údajně vyhověla Kazaň, se kterou by měl podepsat tříletou smlouvu.

Jaškin, stejně jako další čeští hráči působící v KHL, aktuálně z rozhodnutí vedení Českého svazu ledního hokeje nesmí reprezentovat s ohledem na vojenskou invazi Ruska na Ukrajinu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme