VIDEO: Hartikainen málem vykouzlil nejkrásnější gól roku, jeho kličku v nájezdech ocenil i soupeř

Sobotní tradiční severský souboj mezi Švédskem a Finskem na Švýcarských hokejových hrách sice nakonec vyhráli Švédové, většině fanoušků ale nejspíš utkví v paměti finský útočník Teemu Hartikainen. Dvaatřicetiletý hokejista totiž v samostatných nájezdech předvedl nevídanou kličku. Gól sice nedal, jeho „florbalovou“ parádu ale ocenil i tým soupeře.

Fribourg (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijští vítězové Finové po čtvrteční úvodní porážce s Českem vyzvali tradičního rivala Švédsko a ve třetí třetině byli po vedoucím gólu Markuse Granlunda blízko k prvním třem bodům na turnaji.

Čeští hokejisté na Švýcarských hrách navázali na předchozí výhru, domácí výběr porazili 2:1

Číst článek

Švédové ale vyrovnali na 3:3, a protože v následném prodloužení rozhodující branka nepadla, přišly na řadu samostatné nájezdy.

Prvních pět střelců neuspělo, což chtěl na závěr třetí série změnit dvaatřicetiletý finský útočník Teemu Hartikainen. Hokejista se zkušenostmi z NHL se pokusil předvést kousek vídaný spíš na florbalových než hokejových hřištích – navedl si puk na pravou stranu a pak se ho s hokejkou v jedné ruce pokusil zakroutit až do branky. K jeho smůle ale puk skončil mimo.

I tak ale jeho kreativní nájezd ocenili nejen hokejová fanoušci napříč sociálními sítěmi, ale také tým soupeře. „Kreativní, to musíme uznat...“ chválil Hartikainena oficiální twitterový účet švédské reprezentace.

Švédové nakonec v nájezdech uspěli a v neděli si od 16.30 zahrají proti českému týmu o celkové vítězství na turnaji. Českým hokejistům stačí k triumfu proti Švédsku jakkoliv bodovat.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme