Colorado porazilo Vancouver a má čtvrtou výhru v řadě. Brankář Francouz zůstal na střídačce

Hokejisté Colorada zvítězili v NHL na ledě Vancouveru 4:1 i bez Pavla Francouze, který plnil roli náhradního brankáře. V sestavě Pittsburghu, který doma porazil Ottawu 4:1, chyběl potřetí za sebou Jan Rutta kvůli zranění v horní části těla. Do pátečních dvou zápasů tak nezasáhl žádný český hráč.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 9:32 21. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valerij Ničuškin sleduje zákrok brankáře Collina Delii

Valerij Ničuškin sleduje zákrok brankáře Collina Delii | Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel ve Vancouveru ve 12. minutě hostující útočník Andrew Cogliano. Na něj navázali Valerij Ničuškin a Mikko Rantanen, oba využili v prostřední části přesilovou hru pět na tři.

Alexandar Georgijev pustil jediný gól ve 33. minutě z hole Eliase Petterssona, ale ještě ve druhé třetině vrátil Coloradu tříbrankový náskok Brad Hunt. Obhájce Stanleyova poháru, který se pohybuje na hranici postup do play off, vyhrál počtvrté za sebou.

„Máme zpátky (po zranění) rozdílové hráče, jako jsou Val (Ničuškin), Mikko (Rantanen), Nate (MacKinnon) a mnohem častěji teď hrajeme v útočném pásmu než v obranném. Je těžké je zastavit a s nimi je naše tempo hry rychlejší,“ vysvětlil Cogliano aktuální formu Colorada. První dvě výhry ze série vychytal Francouz.

Na druhé straně Vancouver prohrál pošesté z posledních sedmi utkání a klubový prezident hokejových operací Jim Rutherford před pár dny pronesl, že jedná s možnými kandidáty na trenérský post. Ve hře jsou i hráčské výměny.

„Byl bych blázen, kdybych řekl, že o ničem nevím,“ řekl dosavadní kouč Bruce Boudreau a na další dotaz, co pro něj znamená trénovat v NHL, už neodpověděl. Přemohly jej emoce a zdvořile ukončil rozhovor, který poskytl ráno v den zápasu s Coloradem.

„Myslím si, že to byl první zápas, ve kterém na nás dolehlo, co se děje. Dostalo nás to. Jsme dole, není to lehké. Musíme najít způsob, jak zůstat pozitivní a pokračovat v práci,“ uvedl obránce Vancouver Tyler Myers.

Pittsburgh vedl po úvodní třetině góly Rickarda Rakella a Jasona Zuckera. Oba skórovali ve 12. minutě během 43 sekund. Zbývající dvě branky domácích vstřelil Jake Guentzel, který si v zápase připsal i asistenci a byl vyhlášen první hvězdou. Spolehlivý výkon podal také brankář Tristan Jarry, který zastavil 44 střel a překonal jej pouze Brady Tkachuk ve 39. minutě za stavu 3:0.

„Snažili jsme se, zatlačili je, ale Jarry vytáhl několik neskutečných zákroků,“ řekl trenér Ottawy D. J. Smith. Gólman Jarry chytal první zápas po zranění, které utrpěl 2. ledna. „Dodal nám klid. I těžké zákroky vypadaly v jeho podání tak rutinně. Byl fenomenální,“ doplnil kouč Pittsburghu Mike Sullivan.

Oba týmy se střetly před dvěma dny, Ottawa vyhrála 5:4 v prodloužení. „Očekávali jsme, že nás zatlačí a budou nám chtít porážku vrátit,“ uvedl útočník Ottawy Derrick Brassard.

„Taky jsme minule využili čtyři přesilové hry, tak jsme předpokládali, že se na to zaměří. Rozhodlo, že proměnili své šance, zatímco my ne. Jejich gólman chytal skvěle. Do branky se dostal po delší době a bylo znát, že je plný energie,“ doplnil.

Zápas přinesl v závěru i jeden kuriózní moment. Obránce Pittsburghu Pierre-Olivier Joseph rozehrál kotouč a atakoval jej jeho starší bratr Mathieu. Po souboji se drželi oba za bolavou tvář a byli vyloučeni za hru vysokou holí.

Reakce rodičů bratrů Josephových

„Nevím, jestli jsem vůbec někdy něco takového viděl. Navíc v souboji dvou bratrů, kteří nastoupili proti sobě. Věřím, že se tomu v létě na nějaké rodinné grilovačce zasmějí,“ komentoval situaci trenér Sullivan.

NHL:

Pittsburgh - Ottawa 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky: 38. a 47. Guentzel, 12. Rakell, 12. Zucker - 39. B. Tkachuk. Střely na branku: 44:45. Diváci: 18.237. Hvězdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Jarry, 3. Zucker (všichni Pittsburgh).

 

Vancouver - Colorado 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)

Branky: 33. E. Pettersson - 12. Cogliano, 21. Ničuškin, 31. Rantanen, 40. Hunt. Střely na branku: 29:29. Diváci: 18.813. Hvězdy zápasu: 1. MacKinnon (Colorado), 2. E. Pettersson (Vancouver), 3. D. Toews (Colorado).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme