Krejčí a Zadina skórovali a pomohli svým týmům v NHL k vítězství. Vladař přispěl k triumfu Calgary

David Krejčí pomohl v NHL gólem k výhře hokejistů Bostonu 2:1 nad Ottawou. Detroit i díky trefě Filipa Zadiny zvítězil v St. Louis 3:2 po nájezdech. Daniel Vladař přispěl 19 zákroky k výhře Calgary 5:1 v Anaheimu. New Jersey podlehlo Minnesotě 1:2 v prodloužení i přes spolehlivý výkon Vítka Vaněčka, který chytil 27 střel a stal se třetí hvězdou zápasu. Karel Vejmelka pustil dva góly z 25 střel při prohře Arizony 1:2 ve Winnipegu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Daniel Vladař

Český brankář Daniel Vladař | Foto: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Výsledek v Bostonu kopíruje skóre úvodní třetiny. Ottawa vedla trefou Dylana Gambrella, ale Krejčí vyrovnal z dorážky u pravé tyče v přesilové hře pět na tři. Vítěznou branku vstřelil v 16. minutě Jake DeBrusk.

Zbytek obstaral Linus Ullmark, který zastavil čtyřicet střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Lídr domácích David Pastrňák vyslal sedm střel, ale vyšel v březnu z deseti odehraných zápasů podruhé bodově naprázdno.

Taktéž v St. Louis padly v základní hrací době všechny góly v první třetině, přičemž Zadina vyrovnal v 18. minutě na 2:2. K českému útočníkovi se dostal do levého kruhu puk po zblokované střele Dominika Kubalíka a pohotově dal svou třetí branku sezony.

Skóre se poté už nezměnilo a vítěze určil rozstřel, ve kterém neuspěl hned v prvním kole domácí Jakub Vrána. Zadina ani Kubalík šanci nedostali. Zápas ale rozhodl jejich spoluhráč Lucas Raymond, který se prosadil v nájezdech jako jediný.

Vladař chytal od začátku zápasu poprvé od 28. února, kdy byl střídán v zápase s Bostonem po úvodní třetině a dvou inkasovaných gólech.

Český brankář lovil v Anaheimu puk ze sítě jen jednou, když jej překonal v přesilové hře Frank Vatrano z pravého kruhu střelou nad lapačku a snížil na 1:3. Calgary ale kontrolovalo zápas, soupeře přestřílelo 43:20. Výhru řídil Tyler Toffoli, který připravil tři góly.

Vaněček držel čisté konto do 47. minuty, ve které získal Mason Shaw odražený puk od zadního mantinelu a rychlým manévrem zasunul puk u levé tyčky pod beton českého gólmana.

New Jersey vyrovnalo o chvíli později brankou Timo Meiera a v prodloužení trefil Jack Hughes tyčku. Z následné protiakce rozhodl z úniku Matt Boldy, který překonal Vaněčka bekhendovou kličkou 1,3 sekundy před koncem.

Vejmelka, který v předchozích dvou startech vychytal výhru, inkasoval oba góly v úvodních dvanácti minutách. Nejdříve na něj vyzrál z úniku Nikolaj Ehlers a v oslabení přidal druhou branku Adam Lowry z přečíslení dva na jednoho.

Arizona snížila trefou Barretta Haytona, ale Connor Hellebuyck, který zlikvidoval 29 střel a byl první hvězdou zápasu, už více nepovolil. Záda mu kryl David Rittich.

NHL

Boston - Ottawa 2:1, Buffalo - Nashville 3:7, Montreal - Tampa Bay 3:2, New Jersey - Minnesota 1:2 v prodl., NY Rangers - Carolina 2:3, Philadelphia - Florida 6:3, Anaheim - Calgary 1:5, NY Islanders - Toronto 7:2, St. Louis - Detroit 2:3 po sam. nájezdech, Winnipeg - Arizona 2:1, Dallas - Seattle 4:5 v prodl., Washington - Columbus 6:7 v prodl., Vancouver - Vegas 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme