Nečas dvěma góly dokonal obrat Caroliny. Vaněček vyhlášen první hvězdou zápasu

Martin Nečas vyrovnal v utkání proti San Jose skóre dvanáct sekund před koncem třetí třetiny a v prodloužení rozhodl o výhře hokejistů Caroliny 5:4. Brankář Vítek Vaněček se zasloužil 33 zákroky o vítězství New Jersey 3:2 v prodloužení v Dallasu a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. New York Rangers porazil i díky jedné trefě Filipa Chytila na svém ledě Vegas 4:1. Daniel Vladař chytil 28 střel a dovedl Calgary k vítězství 5:2 v Seattlu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas

Martin Nečas | Zdroj: Reuters

Carolina ještě na začátku třetí třetiny vedla 2:1. San Jose ale otočilo vývoj utkání třemi góly, přičemž Mario Ferraro upravil trefou v čase 58:08 při risku domácích bez brankáře už na 4:2.

O patnáct sekund později ale snížil Sebastian Aho svým druhým zásahem v utkání a Martin Nečas dorážkou z levého kruhu vyrovnal. Český útočník rozhodl v prodloužení po 55 sekundách, když se prosadil střelou z pravého kruhu v přečíslení dva na jednoho po přihrávce Andreje Svečnikova.

Obrat New Jersey

Brankář Vít Vaněček inkasoval oba góly v úvodní třetině. Nejdříve jej překonal spoluhráč Erik Haula, od jehož brusle se odrazila do sítě přihrávka, kterou poslal Ty Dellandrea z rohu kluziště před branku.

V přesilové hře pět na tři zvýšil Roope Hintz na 2:0. New Jersey vyrovnalo na začátku druhé třetiny trefami Milese Wooda a Jacka Hughese, který rozhodl prodloužení. 

Vaněček podržel New Jersey zejména v prostředním dějství, ve kterém zastavil všech 18 střel včetně úniku Joe Pavelského a vytáhl se i proti zakončení Jamieho Benna. Český gólman vyhrál ve svém devátém startu za sebou.

Skvělý Vladař

Ve výborné formě je i gólman Vladař, který si připsal vítězství v pátém startu v řadě. Sice inkasoval jako první po teči Johna Haydena, ale Calgary ještě v úvodní třetině otočilo na 3:1. U všech tří branek Flames figuroval Elias Lindholm.

Seattle snížil v 51. minutě dorážkou Eeli Tolvanena, ale za 64 sekund vrátil Noah Hanifin hostům dvougólový náskok a výhru zpečetil v závěru Blake Coleman.

Střelec Chytil

Filip Chytil, který skóroval ve třetím zápase v řadě, uklidnil Rangers gólem z 55. minuty na 3:1 po individuální akci a s trochou štěstí.

Český útočník převzal puk na obranné modré čáře a zatáhl jej až do útočného pásma mezi kruhy, kde mu při pokusu o střelu dvakrát sjel. Kotouč ale znovu získal jako první a jeho bekhendové zakončení zády k brance se odrazilo od brusle obránce za záda Adina Hilla.

Výsledky NHL

Toronto - Ottawa 2:6, Florida - Los Angeles 3:4, NY Islanders - Detroit 2:0, Carolina - San Jose 5:4 v prodl., Dallas - New Jersey 2:3 v prodl., NY Rangers - Vegas 4:1, Seattle - Calgary 2:5, Vancouver - Columbus 5:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme