Pastrňák má v NHL nové gólové maximum. Bostonu k vítězství nad Montrealem pomohla i trefa Krejčího

David Pastrňák přispěl v NHL gólem a asistencí u trefy Davida Krejčího k výhře hokejistů Bostonu 4:2 nad Montrealem a stal se třetí hvězdou zápasu. Na jednu branku vítězů přihrál i Jakub Zbořil. Tomáš Hertl skóroval podvacáté v sezoně, ale neodvrátil prohru San Jose 2:7 ve Vancouveru. Za domácí nastoupil Filip Hronek poprvé od výměny z Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák v letošní sezoně NHL vstřelil už 49 gólů

David Pastrňák v letošní sezoně NHL vstřelil už 49 gólů | Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pastrňák zvýšil ve 23. minutě na 3:1, když se prosadil z levého kruhu střelou přes obránce mezi betony Jakea Allena. Havířovský rodák vstřelil 49. branku sezony a vytvořil si nové gólové maximum.

Zároveň jej dělí pouze jedna trefa od magické hranice padesáti branek, kterou překonali v historii soutěže z českých hráčů jen Jaromír Jágr a Milan Hejduk. Bostonu zbývá odehrát do konce základní části ještě jedenáct zápasů.

Druhý bod si připsal Pastrňák v 53. minutě, když posunul puk podél pravého mantinelu na modrou čáru Connoru Cliftonovi. Obránce Bostonu přihrál před branku nekrytému Krejčímu, který bekhendem upravil na konečných 4:2.

I první branka lídra NHL měla českou stopu. U trefy Tylera Bertuzziho, jehož přihrávku zpoza branky si srazili hráči Montrealu do vlastní sítě, asistoval Zbořil. Brněnský rodák tím zaznamenal třetí bod sezony (1+2).

Z českých brankářů zasáhl do čtvrtečního programu zápasů jen Lukáš Dostál, který 29 zákroky nezabránil porážce Anaheimu 2:3 s Winnipegem. Martin Nečas přihrál na jediný gól Caroliny, která podlehla doma New Yorku Rangers 1:2.

Filip Zadina a Dominik Kubalík asistovali shodně u jedné branky Detroitu, který prohrál na svém ledě se St Louis 3:4. Toronto zvítězilo i díky jedné přihrávce Davida Kämpfa 6:2 na ledě Floridy.

Tomáš Hertl snížil v desáté minutě švihem z levého kruhu k bližší tyči na 1:2. San Jose, za které nastoupil i Radim Šimek a Martin Kaut, ještě zdramatizovalo zápas v 50. minutě trefou Andrewa Agozzina na 2:4, ale víc nezvládli a Vancouveru podlehli 2:7.

O branky Vancouveru se postaralo sedm různých střelců. Hronek, který hrál poprvé od konce února, strávil na ledě 24 minut. Český bek rozdal tři hity a získal dva kladné body.

NHL

Boston - Montreal 4:2, Ottawa - Tampa Bay 7:2, Florida - Toronto 2:6, Philadelphia - Minnesota 5:4 po sam. nájezdech, Carolina - NY Rangers 1:2, Anaheim - Winnipeg 2:3, Nashville - Seattle 2:1 po sam. nájezdech, Dallas - Pittsburgh 3:2, Calgary - Vegas 2:3, Washington - Chicago 6:1, Vancouver - San Jose 7:2, Detroit - St. Louis 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme