Pastrňák pomohl gólem k výhře Bostonu. Vejmelka, Vaněček i Rittich vychytali svým týmům vítězství

Hokejový útočník David Pastrňák gólem a asistencí přispěl k výhře Bostonu 4:0 nad San Jose a mezi ligovými kanonýry si pojistil druhé místo za Connorem McDavidem. Skvělý večer za sebou mají čeští brankáři. Vítek Vaněček 26 zásahy pomohl New Jersey k výhře 2:1 v prodloužení nad Pittsburghem. Karel Vejmelka vychytal Vegas a 35 zákroky dovedl Arizonu k vítězství 4:1. Z výhry se radoval i David Rittich, jehož Winnipeg zdolal Philadelphii 5:3.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák je v tabulce střelců druhý

David Pastrňák je v tabulce střelců druhý | Zdroj: Profimedia

První dvě branky Bostonu obstarali po povedených individuálních akcích obránci. V osmé minutě otevřel skóre zápasu Hampus Lindholm a v úvodu druhé části zvýšil na 2:0 Charlie McAvoy.

Americký bek ve 25. minutě předvedl hokejovou parádu. Ve středním pásmu převzal Pastrňákovu zadovku, šikovnou kličkou se zbavil dvou obránců a forhendovým blafákem poslal Bruins do dvougólového vedení.

Na jeho trefu o tři minuty později navázal Nick Foligno, jenž nejlepší tým NHL poslal do tříbrankového trháku. Ve třetí třetině svým 36. gólem v sezoně uzavřel skóre Pastrňák. Český útočník v přesilovce napálil puk ze svého tradičního místa v levém kruhu pro vhazování a svým 65. bodem se v tabulce ligové produktivity osamostatnil na čtvrtém místě.

Zápas mezi New Jersey a Pittsburghem nabídl dva góly v prvních sedmi minutách. Poté hlavní roli převzali oba gólmani, kteří neinkasovali až do 63. minuty. Lépe ze souboje brankářů vyšel Vaněček, jenž za sebe pustil pouze střelu Sidneyho Crosbyho a dovedl svůj tým k těsné výhře 2:1 v prodloužení.

Jediný gól inkasoval také Vejmelka, který dovedl Arizonu k výhře 4:1 nad Vegas. O třetí čisté konto v sezoně českého brankáře v polovině zápasu připravil bývalý spoluhráč Phil Kessel. Výhru Coyotes hattrickem řídil Clayton Keller.

Z výborné formy Winnipegu těží i brankář Rittich, který vyhrál všechny tři lednové zápasy, v nichž nastoupil. Proti Philadelphii zlikvidoval 28 střel a pomohl Jets k výhře 5:3.

Povedený zápas má za sebou i Petr Mrázek, jeho 25 zákroků ale na vítězství Chicaga nestačilo. Blackhawks podlehli Los Angeles 1:2 a ztratili po třech výhrách za sebou. Oba góly Kings dal Jaret Anderson-Dolan.

NHL:

New Jersey - Pittsburgh 2:1 v prodl., Boston - San Jose 4:0, Arizona - Vegas 4:1, Chicago - Los Angeles 1:2, Philadelphia - Winnipeg 3:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme