Nečas rozhodl prodloužení s Dallasem a byl hvězdou zápasu. Chytil se trefil přímo z vhazování

Martin Nečas rozhodl v NHL gólem v prodloužení o výhře hokejistů Caroliny 3:2 v Dallasu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Čtyřiadvacetiletý útočník si vylepšil bilanci v sezoně na 19 branek a 23 přihrávek a překonal svůj bodový rekord (14+27). Filip Chytil si vytvořil dvěma trefami gólové maximum, ale neodvrátil prohru New Yorku Rangers 2:3 v prodloužení v Torontu. Český útočník má na kontě 15 gólů.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas slaví se spoluhráči vítěznou branku

Martin Nečas slaví se spoluhráči vítěznou branku | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

V Dallasu otevřel skóre Sebastian Aho z úniku v oslabení, ale domácí ještě v úvodní třetině otočili brankami Wyatta Johnstona a Jasona Robertsona. Na začátku prostřední části vyrovnal Brent Burns a další změna stavu přišla až v prodloužení.

Nečas zasekl na levé straně, vybruslil si mezi kruhy a střelou zápěstím pod horní tyč zajistil Carolině bonusový bod. Český útočník rozhodl gólem v prodloužení i první vzájemný zápas v sezoně.

„Krásná akce Nečiho nám vyhrála zápas. Ale líbilo se mi, jak jsme hráli celé utkání, zejména první dvě třetiny byly skvělé,“ doplnil kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Toronto vedlo od třetí minuty brankou Pontuse Holmberga, ale Rangers překlopili ve druhé třetině skóre na svou stranu. Chytil vyrovnal střelou přímo z vhazování, když puk nevyhrál za sebe, ale poslal jej na branku.

Český útočník upravil na 2:1 z pravé strany střelou bez přípravy, křížným pasem jej uvolnil Kaapo Kakko. V 56. minutě ale vyrovnal z dorážky Timothy Liljegren a individuální akcí ukončil prodloužení Mitchell Marner.

Výsledky NHL

Toronto - NY Rangers 3:2 v prodl., Dallas - Carolina 2:3 v prodl., Ottawa - NY Islanders 2:1, Edmonton - Columbus 2:3 v prodl, Seattle - Vancouver 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme