Vejmelka udržel v NHL další nulu. Česká spolupráce Bostonu nepomohla, po šesti zápasech prohrál

Brankář Karel Vejmelka zastavil v NHL všech 33 střel St. Louis, dovedl hokejisty Arizony k vítězství 5:0 a připsal si třetí čisté konto v sezoně. Bostonu nestačil gól Pavla Zachy, který skóroval po přihrávkách Davida Krejčího a Davida Pastrňáka, a prohrál na ledě Tampy Bay 2:3. Detroit i díky asistenci Dominika Kubalíka zvítězil 4:3 v prodloužení v Montrealu.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka

Karel Vejmelka | Zdroj: Reuters

Vejmelka tým podržel zejména v úvodních dvou třetinách, ve kterých zneškodnil 27 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Předčil jej pouze Nick Schmaltz, jenž v rozmezí 31. až 41. minuty vstřelil první tři góly zápasu a připsal si v NHL první hattrick. Na něj ve třetí třetině ještě navázali Travis Boyd a Barrett Hayton.

Boston vyrovnal na 2:2 ve 43. minutě po ryze české spolupráci. Pastrňák získal mezi kruhy puk, zbavil se elegantně obránce a našel v předbrankovém prostoru Krejčího, který ještě vylepšil pozici pro Zachu.

Zápas rozhodl Victor Hedman v čase 53:19 a těsné vedení Tampa Bay udržela i díky zákroku Michajla Sergačeva, který v závěrečných sekundách zblokoval střelu Pastrňáka z levého kruhu.

Ondřej Palát přihrál na jeden gól New Jersey, které podlehlo v Nashvillu 4:6. Na straně poražených plnil Vítek Vaněček roli náhradníka. Stejnou pozici zaujímali další tři čeští gólmani Petr Mrázek, Daniel Vladař a David Rittich.

Do čtvrtečního programu naopak zasáhl Pavel Francouz, který pustil čtyři góly z 31 střel při prohře Colorada 3:5 s Anaheimem. Ducks otočili z 1:3 a obrat odstartoval Frank Vatrano, který nasázel hattrick.

Výsledky NHL

Montreal - Detroit 3:4 v prodl., Tampa Bay - Boston 3:2, Washington - Pittsburgh 3:2 po sam. nájezdech, Nashville - New Jersey 6:4, Arizona - St. Louis 5:0, Minnesota - Philadelphia 3:2 v prodl., Colorado - Anaheim 3:5, Calgary - Chicago 1:5, Winnipeg - Buffalo 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme