Vejmelka ani Vaněček svým týmům v NHL štěstí nepřinesli, Devils nedotáhli obrat proti Buffalu

Hokejistům Arizony nestačilo 28 zákroků Karla Vejmelky a podlehlo v NHL na ledě Colorada 1:3. Vítek Vaněček se dostal do branky New Jersey v jedenácté minutě za stavu 1:3. Český brankář inkasoval ve zbytku utkání dvakrát z 19 střel, ale Devils zápas neotočili a prohráli v Buffalu 4:5.

Tento článek je více než rok starý.

Video New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček

Vítek Vaněček | Foto: Vincent Carchietta | Zdroj: Reuters

Vejmelka inkasoval poprvé ve třinácté minutě, v přesilové hře jej překonal Nathan MacKinnon střelou z pravého kruhu nad lapačku. Ještě v úvodní třetině vyrovnal bekhendovým blafákem Clayton Keller, který skóroval desetkrát v posledních jedenácti utkáních.

Rozdílový gól vstřelil ve 47. minutě švihem zpoza mezikruží Cale Makar, jeho střelu Vejmelka vůbec neviděl. O chvíli pozdějí zpečetil výhru J.T. Compher z dorážky v přesilové hře.

New Jersey s nástupem Vaněčka snížilo v 19. minutě trefou Kevina Bahla, ale Buffalo odskočilo v prostřední třetině na 5:2. Oba góly dal Alex Tuch. Českého brankáře překonal poprvé rychlou střelou z pravého kruhu a při druhé trefě usměrnil do sítě v přesilové hře střílenou přihrávku Rasmuse Dahlina.

Devils se vzápětí radovali z gólu Jacka Hughese, ale rozhodčí branku odvolali po trenérské výzvě kvůli ofsajdu Ondřeje Paláta. Rodák z Frýdku-Místku navíc nebodoval v devátém utkání za sebou.

Hughes se přeci jen později zapsal mezi střelce a ve třetí třetině dostal hosty dvěma trefami na dostřel. V posledních deseti minutách se už ale skóre nezměnilo.

Výsledky NHL:

Buffalo - New Jersey 5:4, Columbus - NY Islanders 5:4 v prodl., Colorado - Arizona 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme