Vítkovice jsou po 12 letech v semifinále play-off, sérii s Kometou rozhodl v prodloužení exbrněnský Mueller

Hokejisté Vítkovic porazili Kometu Brno na jejím ledě 4:3 v prodloužení a po vítězství 4:2 na zápasy postupují do čtvrtfinále. Stejně jako minulý zápas rozhodl utkání gólem bývalý hráč Komety Peter Mueller. Dalšími důležitými postavami Ridery byl Roberts Bucharts se dvěma góly a Jakub Stehlík se třemi body za gól a dvě asistence. Mezi čtyři nejlepší týmy play-off se Vítkovice dostaly po 12 letech.

Tento článek je více než rok starý.

Video Brno (Aktualizováno: 20:48 27. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roberts Bukarts se raduje ze vstřeleného gólu

Roberts Bukarts se raduje ze vstřeleného gólu | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

Domácí Kometa začala v klíčovém domácím zápase pasivně a trest za to přišel po šesti minutách hry. Brankář Dominik Furch si dostatečně neporadil se střelou od modré, po souboji s Bukartsem puk upustil a pak jen sledoval, jak ho lotyšský střelec zametl do prázdné brány. Rozhodčí po zkoumání gól uznali - 0:1.

Až trefená tyč v podání Rastislava Deje domácí probudila a začali se dostávat do zápasu. Do konce třetiny ale puk za pozorného Aleše Stezku nedostali.

Do druhé třetiny ale brněnští vlétli jako uragán a brzy dosáhli vyrovnávací branky, byť bizarním způsobem. Jakub Flek si položil Stezku a zakončení do prázdné svatyně mu zamezil jeden z domácích hráčů, který bránu nesportovně odsunul. Gól Fleka, který dostal puk za brankovou čáru byl ale po dalším zkoumání uznán - 1:1.

I při další gólové akci byla posunuta brána, ale i branka domácího Zdeňka Okál byla uznána a Brno bleskově otočilo zápas.

Kometa zápas ovládala ale před koncem třetiny trestuhodně inkasovala - Stehlík našel v pádu Bukartse a ten se ani podruhé v zápase nemýlil - 2:2.

Třetí třetina akčního zápasu začala další brankou Ostravanů - svou druhou šanci v rychlém sledu zakončil Jakub Stehlík úspěšně o tyč. Konec v play-off ale Kometa v základní hrací době odvrátila, v přesilovce si domácí hráče Vítkovic zkušeně vyťukali a korunu nasadil Tomáš Kundrátek.

V opatrně hraném prodloužení měla nejdříve Kometa namále při nebezpečné šanci hostů a pak když přežila oslabení. Další početní nevýhodu ale domácí už v 17. minutě nastavení nezvládli. Ihned po bully se k puku dostal bývalý hráč Komety Peter Mueller a stejně jako v minulém zápase rozhodl čtvrtfinále. 

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:4 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Flek (Koblížek), 24. Okál (Horký, Ščotka), 44. Kundrátek (A. Zbořil, Strömberg) - 7. Roberts Bukarts, 40. Roberts Bukarts (J. Stehlík, Mueller), 42. J. Stehlík (Kotala, M. .Kalus), 77. Mueller (Raskob). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7 700 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4

Zklamaní Brňané se tak ani letos postupu mezi čtyři nejlepší týmy nedočkají, do semifinále se podívali naposledy v roce 2019. Pokud Třinec v pondělí vyřadí Spartu, utkají se Vítkovice ve svém prvním semifinále od roku 2011 s Hradcem Králové.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme