Messiho sen je na dosah. Argentinci porazili Chorvaty 3:0 a jsou ve finále mistrovství světa

Fotbalisté Argentiny porazili Chorvaty 3:0 a postoupili do finále mistrovství světa. Kapitán Lionel Messi proměnil penaltu a nahrál na jednu ze dvou branek útočníkovi Julianu Álvarezovi. Ve finále Argentina vyzve vítěze středečního zápasu Francie s Marokem. Zápas jsme sledovali online.

Tento článek je více než rok starý.

Lusail (Katar) (Aktualizováno: 21:55 13. 12. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinci slaví gól do sítě Chorvatska

Argentinci slaví gól do sítě Chorvatska | Foto: Hannah Mckay | Zdroj: Reuters

Argentinci do zápasu nastoupili bez vykartovaných obránců Marcose Acuni a Gonzala Montiela. Trenér Lionel Scaloni i z toho důvodu změnil rozestavení na čtyři hráče vzadu. Na post levého beka se postavil Nicolás Tagliafico.

Zápas jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, míč více drželi Chorvati. Tým z Balkánského poloostrova zkoušel přes centrované míče využít výškovou převahu, scházela jim však přesnost. První střelu na bránu v zápase si tak připsal až Enzo Fernández ve 25. minutě. Pokus zpoza pokutového území si Dominik Livaković pohlídal.

Ve 32. minutě vybídl Fernádez do samostatného úniku Juliana Álvareze, kterého v pokutovém území sestřelil Livaković a rozhodčí Daniele Orsato nařídil pokutový kop. K němu se postavil Lionel Messi a razantní střelou do pravého horního rohu brány poslal Argentinu do vedení 1:0.

Skóre na 2:0 navýšil o pět minut později Julian Álvarez, když s pomocí šťastných odrazů prokličkoval Chorvatskou obranu a podruhé prostřelil brankáře Livakoviće. Po Mac Allisterově hlavičce to mohlo být už 3:0, gólman Chorvatů ale reflexivním zákrokem míč vyrazil.

Druhý poločas 

Argentinci pokračovali v útočení i po poločase, dobré příležitosti měl Messi s Fernádezem. Na druhé straně měl příležitost po Lovren, který se k zakončení hlavou dostal po standardní situaci. Stál ale mezi dvěma obránci Argentiny, kteří mu zabránili v přímém ohrožení branky.

Chorvati jako kdyby už neměli z absolvovaných prodloužení síly a těžko si drželi míč na kopačkách. Další ránu zasadil už dvougólový Álvarez, ale hlavní zásluhu na jeho gólů měl Messi, který se probil až do pokutového území a předložil mladému útočníkovi Manchesteru City míč takřka do prázdné brány.

Jihoameričané vyhráli na světovém šampionátu i páté semifinále a o zlato si zahrají pošesté. Získat se jim ho podařilo v letech 1978 a 1986. V nedělním finále v Kataru vyzvou buď obhájce trofeje Francii, nebo Maroko. Jejich vzájemné utkání je na programu ve středu od 20.00.

Chorvatsko bude v sobotním duelu o třetí místo usilovat o třetí medaili z MS. Vedle čtyři roky starého stříbra vybojovalo v roce 1998 bronz.

Semifinále mistrovství světa

Argentina - Chorvatsko 3:0 (2:0)
Branky: 39. a 69. Álvarez - 34. Messi z pen. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Romero, Otamendi - Livakovič, Kovačič. Diváci: 88 966.

kal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme