Je to pro mě jako sen, rozplýval se po hattricku Švýcarsku Ramos, který v sestavě nahradil Ronalda

Portugalští fotbalisté si po 16 letech zahrají čtvrtfinále mistrovství světa. Postup mezi nejlepších osm týmů šampionátu v Kataru vybojovali vítězstvím 6:1 nad Švýcarskem. Nečekanou hvězdou zápasu byl portugalský útočník Goncalo Ramos, který se blýskl hattrickem.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Goncalo Ramos

Goncalo Ramos | Zdroj: Reuters

Ještě v úterý odpoledne ho znali jen velcí fotbaloví experti, dnes je Goncalo Ramos hlavním portugalským hrdinou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotili portugalští fotbalisté postup do čtvrtfinále mistrovství světa v Kataru

Mladý útočník ve čtvrtfinále mistrovství světa nastoupil místo Cristiana Ronalda a k postupu přes Švýcary pomohl hattrickem.

Kanonýr lisabonské Benficy v 17. minutě otevřel skóre, hattrick slavil po půl hodině hry, a to ještě před tím stihl připravit branku pro Guerreira.

Nasazení Ramose do souboje se Švýcarskem přitom bylo velkým překvapením, talentovaný střelec totiž v základní sestavě Portugalců dostal přednost před hvězdným Cristianem Ronaldem.

Ronaldova éra v Manchesteru United skončila. Vedení klubu se s Portugalcem rozešlo po vzájemné dohodě

Číst článek

„Cristiano je náš kapitán, vždy se snaží všem pomoct, před zápasem se mnou mluvil stejně jako s ostatními. Pro mě je to jako sen, chci si tento moment užít. A jestli nastoupím i ve čtvrtfinále? To nezáleží na mně, budu tvrdě pracovat a uvidíme,“ řekl po vítězství nad Švýcary portugalský hrdina Goncalo Ramos, který se stal prvním fotbalistou, co dal hattrick ve vyřazovací fázi světového šampionátu od roku 1990, kdy se to povedlo Tomáši Skuhravému.

Před úterním duelem mladý útočník odehrál na šampionátu pouhých 12 minut, do Kataru ale dorazil se solidní formou. V této sezoně portugalské soutěže dal za Benficu devět branek v 11 utkáních a pětkrát se trefil i v Lize mistrů.

„Viděl jsem spoustu jeho zápasů. V útočné trojici můžeme použít řadu hráčů a každý z nich má trochu jiné přednosti. Gonsálo je hodně dynamický, svojí rychlostí se umí dostat do šance a má velmi dobré zakončení. Do ofenzivy máme více variant a já se snažím pokaždé vybrat tu, která je z mého pohledu pro dané utkání nejvhodnější,“ prohlásil Fernando Santos, trenér portugalských fotbalistů.

Ti se v sobotu ve čtvrtfinále mistrovství světa utkají s Marokem, ketré po bezbrankové remíze vyřadilo Španělsko po penaltách.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme