Americký novinář Wahl zemřel při zápase fotbalového mistrovství světa. Na stadionu dostal infarkt

Během čtvrtfinálového zápasu Argentiny s Nizozemskem na fotbalovém mistrovství světa v Kataru zemřel po kolapsu na tribuně renomovaný americký novinář Grant Wahl. Bývalému žurnalistovi Sports Illustrated, televize CBS či platformy Substack, jenž se v roce 2011 chtěl ucházet o funkci prezidenta Mezinárodní fotbalové federace (FIFA), selhalo srdce den po 48. narozeninách.

Lusail Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zesnulý novinář Grant Wahl

Zesnulý novinář Grant Wahl | Zdroj: ČTK

Wahl podle agentury AP v pondělí napsal na sociální sítě, že v Kataru navštívil nemocnici, protože se necítil dobře. „To s vámi mohou udělat tři týdny s minimem spánku, velký stres a spousta práce,“ napsal tehdy Wahl. Dostal antibiotika na zánět průdušek, test na covid-19 měl negativní.

Moderní fotbalový stánek, nebo Atlantida? Vědci kritizují stavbu stadionu pro Beckhamův klub

Číst článek

V pátek během prodloužení na novinářské tribuně stadionu v Lusailu dostal infarkt. V sobotu jeho rodině kondoloval i šéf současného fotbalu Gianni Infantino. MS v Kataru bylo Wahlovým osmým šampionátem.

Upřímnou soustrast vyjádřil na sociálních sítích i americký fotbalový svaz. „Grantova vášeň pro fotbal a snaha o popularizaci sportu na našem území hrála velikou roli ve zvýšení povědomí a zájmu o krásnou hru,“ stojí v prohlášení.

Ke kondolenci se přidali i další fotbaloví novináři, mezi nimi například Fabrizio Romano. „Byl to skvělý člověk a novinář, jsem smutný a v šoku,“ napsal Romano v příspěvku.

Argentina po strhujícím čtvrtfinále s Nizozemskem postoupila po penaltovém rozstřelu.

kal, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme