Němci na mistrovství světa nezvítězili ani ve druhém zápase, se Španělskem se rozešli remízou 1:1

Fotbalisté Německa nevyhráli ani druhý zápas na mistrovství světa v Kataru. Po úvodní prohře s Japonskem 1:2 v neděli remizovali se Španělskem 1:1. Svěřenci trenéra Hansiho Flicka jsou s jedním bodem ve skupině E poslední. Tým z Pyrenejského poloostrova je v čele se čtyřmi body, Japonsko a Kostarika jsou o bod pozadu.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá (Katar) (Aktualizováno: 22:26 27. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Španělska s Německem na MS

Utkání Španělska s Německem na MS | Zdroj: Reuters

Obě branky před 68 895 diváky padly po změně stran a postarali se o ně střídající hráči. Španělsko, které vstoupilo ve středu do turnaje svou historicky nejvyšší výhrou na světovém šampionátu 7:0 nad Kostarikou, poslal do vedení v 62. minutě Álvaro Morata. Za Němce srovnal v 83. minutě Niclas Füllkrug.

Utkání Španělsko - Německo jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Německo neprohrálo na MS se Španělskem čtvrtý z pěti zápasů. Účinkování ve skupině zakončí ve čtvrtek proti Kostarice, kdy zároveň Španělsko vyzve Japonsko.

První poločas toho moc nenabídl. Už v sedmé minutě mohl Španělsko poslat do vedení Olmo, jenže Neuer jeho střelu z hranice vápna vytáhl na břevno. Kapitán Německa si připsal 18. start na světovém šampionátu, čímž mezi brankáři vyrovnal krajana Seppa Maiera a Brazilce Taffarela.

Čtyřnásobní mistři světa skórovali ve 40. minutě zásluhou stopera Rüdigera, trefa však kvůli ofsajdu neplatila.

V 56. minutě španělský gólman Simón špatně rozehrál, ale svou chybu napravil povedeným zákrokem proti Kimmichově ráně. O šest minut později se „La Roja“ ujali vedení. Morata se před brankou vložil do přihrávky Alby a na turnaji se prosadil podruhé.

‚S páskou nebo bez ní, náš postoj trvá.‘ Němečtí fotbalisté gestem odsoudili postoj FIFA k diskriminaci

Číst článek

Němci přidali na aktivitě, Musiala však v jasné příležitosti Simóna zblízka neprostřelil. V 83. minutě se dočkali vyrovnání, když se opět zapsal mezi střelce hráč z lavičky.

Balon se od Musialy dostal k Füllkrugovi a ten dělovkou na vzdálenější tyč nedal Simónovi šanci. Útočník Brém si ve třetím reprezentačním utkání připsal druhý zásah.

Německo na MS nevyhrálo čtyři z posledních pěti duelů a podruhé za sebou mu hrozí na šampionátu konec už ve skupině.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina E (Chúr):

Španělsko - Německo 1:1 (0:0)
Branky: 62. Morata - 83. Füllkrug. Rozhodčí: Makkelie - Steegstra, De Vries - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Busquets - Kehrer, Goretzka, Kimmich. Diváci: 68 895.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme