Předvedou Lotyši další senzaci i v Tampere? ‚Uvidíme, co se může stát,‘ říká obránce Čukste

Mistrovství světa v hokeji směřuje k tomu, že by se po 63 letech mohlo hrát finále mezi USA a Kanadou. Naposledy se oba týmy utkaly o zlato v roce 1960 v americkém Squaw Valley, kdy byl šampionát součástí zimních olympijských her. Ve finském Tampere v sobotu oba celky čekají semifinálové duely. USA nastoupí proti Německu a Kanada proti Lotyšsku. Právě Lotyši dokázali doma v Rize vyřadit favorizované Švédsko.

Tampere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lotyši slaví gól proti Švédsku ve čtvrtfinále.

Lotyši slaví gól proti Švédsku ve čtvrtfinále. | Foto: Ints Kalnins | Zdroj: Reuters

„Že se nám to povedlo doma před vlastními fanoušky, je něco, čím žije celá kabina. Něco takového jsem nikdy nezažil, a tak nemám moc slov. Ale hrát budeme jinde, snad nějací fanoušci doletí. Naše parta se bude rvát za výsledek a uvidíme, co se může stát,“ říká pro Radiožurnál Sport lotyšský obránce Karlis Čukste.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předvedou Lotyši další senzaci i v Tampere? ‚Uvidíme, co se může stát,‘ říká obránce Čukste

Čukste už velký hokejový úspěch, když vyhrál titul s Třincem. Jenže tohle je reprezentace a před Lotyši je velká výzva v podobě Kanaďanů.

„Tým se zlepšuje každým dalším zápasem. Lotyši byli myslím v prvním duelu hodně nervózní jako pořadatelé šampionátu. V Rize na ně byl velký tlak a myslím, že teď to bude úplně jiný tým, než když jsme s nimi hráli poprvé,“ myslí si zkušený Kanaďan Milan Lucic.

V prvním utkání turnaje prohráli Lotyši 0:6. Kanaďani teď mohou vyhlížet historicky první finále proti USA. Ty nastoupí proti dalšímu týmu, který překvapil favorita – Švýcary poslali domů Němci. A Američani s nimi mají zkušenost ze skupiny.

„Mají tam pár opravdu dobrých hráčů. Porazili jsme je těsně 3:2 a mají nám co vracet,“ říká americký reprezentant Alex Tuch.

„Tolik mě nepřekvapilo, že postoupili, teď už jsou v turnaji samé dobré týmy,“ dodává jeho spoluhráč Casey Desmith.

Je tak jasné, že medaili bude mít z toho šampionátu překvapivě minimálně jeden z dvojice Německo a Lotyšsko. První semifinále Kanada s Lotyšskem začne ve 13.20, to druhé mezi USA a Německem pak v 17.20. Radiožurnál Sport bude vysílat obě utkání v přímém přenosu.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme