Dallas i přes 40 bodů Dončiće opět podlehl Charlotte. ‚S týmem, který máme, je to frustrující,‘ smutní Irving

Navzdory 40 bodům Luky Dončiće podlehli basketbalisté Dallasu v NBA Charlotte 104:110 a po čtvrté porážce v řadě vypadli z pozic zaručujících účast ve vyřazovacích bojích. S Hornets prohráli i druhý víkendový zápas. Los Angeles Lakers při návratu LeBrona Jamese do sestavy po zranění nohy podlehli 108:118 Chicagu, v nejlepší desítce Západní konference ale zůstávají.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luka Dončić při střelbě v zápase proti Charlotte

Luka Dončić při střelbě v zápase proti Charlotte | Foto: Nell Redmond | Zdroj: ČTK / AP

Dallas prohrál první čtvrtinu 16:30 a v zápase měl manko až 19 bodů. „Není dobré, že jsme si dva zápasy s Hornets nechali utéct. Musíme přijít na to, jak tenhle náš sešup zastavit,“ uvedl trenér Jason Kidd.

Lakers slavnostně vyřadili Gasolův dres a výhrou nad Memphisem potvrdili svou dobrou formu

Číst článek

„Je to frustrující, obzvlášť s týmem, který máme,“ prohlásil rozehrávač Kyrie Irving, který dal 18 bodů.

V poslední části se Dallas dostal dokonce do vedení, ale na celkový zvrat už neměl sílu. Nic na tom nezměnil ani výkon Dončiće, který zaznamenal také 12 doskoků a osm asistencí. Slovinské hvězdě navíc hrozí, že kvůli 16. technické chybě v sezoně nebude hrát příští zápas s Indianou.

Charlotte vedl Gordon Hayward s 22 body, 21 bodů a 12 doskoků nastřádal P.J. Washington a 15 bodů a 16 doskočených míčů zaznamenal Mark Williams. Hornets vládli na doskoku (58:37), v útoku doskočili 14 míčů oproti třem Dallasu.

James se vrátil do sestavy

Po 13 utkáních se do sestavy Lakers vrátil LeBron James, který odložil doporučovanou operaci, aby mohl dokončit sezonu. Devatenácti body a osmi doskoky ale porážce s Bulls nezabránil.

Souboj nejlepších týmů NBA ovládl díky Jokičovi Denver, Phoenix zabral a posunul se v tabulce

Číst článek

Teprve podruhé v kariéře nastoupil čtyřnásobný šampion NBA do utkání z lavičky. První zápas coby náhradník absolvoval v roce 2007 a v neděli přerušil 1313 zápasů trvající sérii startů v základní pětce.

„Viděli jste sami, jak rychle se vrátil do rytmu a dokázal si načasovat kroky, zakončovat a podobně. Je to zkušený hráč, který se dovede dobře připravit,“ řekl trenér Lakers Darvin Ham.

Jamesovi pomohli Troy Brown Jr. a Malik Beasley s 18 body, ale na rozjeté Chicago, jež vedlo až o 21 bodů, to nestačilo.

Bulls vedl Zach LaVine s 32 body, 17 bodů a 10 asistencí nasbíral DeMar DeRozan. Jejich tým uspěl posedmé z posledních devíti utkání a dostal se na desátou příčku Východní konference s bilancí 36-38. Lakers jsou na Západě devátí a mají náskok jednoho utkání na Dallas.

Orlandu se daří, Cleveland si pojistil play-off

Třetí vítězství za sebou vybojovalo Orlando, které doma zdolalo 119:106 Brooklyn. Z osmi dvouciferných střelců Magic dal nejvíc bodů 21 Anthony Cole.

Basketbalista Morant obviněn nebude. Policie o přechovávání zbraně nemá dostatek důkazů

Číst článek

Za hosty nastřílel Mikal Bridges 44 bodů. Nedařilo se Spenceru Dinwiddiemu, jenž zůstal na dvou bodech, když netrefil ani jednu z 11 střel z pole. Nets zůstávají na šesté příčce Východní konference, Orlando je třinácté.

Cleveland si jako čtvrtý tým ve východní části ligy zajistil účast play-off po vítězství 108:91 nad Houstonem. Cavaliers si zahrají vyřazovací boje poprvé od roku 2018. V utkání je vedl Jarrett Allen s 24 body a 14 doskoky, Donovan Mitchell přispěl 22 body. Za Rockets, kteří jsou nejhorším týmem Západu, nastřílel 30 bodů Jalen Green.

Morantův vítězný návrat

Ja Morant poprvé po vypršení trestu za pózování se zbraní nastoupil v základní sestavě Memphisu a 27 body mu pomohl k výhře 123:119 v Atlantě. Domácím nestačilo 28 bodů a 10 asistencí Trae Younga. Vít Krejčí za Hawks nehrál.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme