Čtvrtek na olympijských hrách přinesl nepovedenou štafetu biatlonistek i sedmé místo sdruženářů

České biatlonistky měly ve čtvrtek poslední šanci zabojovat na olympijských hrách v Pchjongčchangu o medaile. Jenže se jim nedařilo a ve štafetě skončily až dvanácté. V akci byli i sdruženáři nebo lyžařka Pauláthová.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Puskarčíková v ženské biatlonové štafetě.

Eva Puskarčíková v ženské biatlonové štafetě. | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Českým biatlonistkám se poslední vystoupení v Pchjongčchangu nepovedlo, ve štafetě skončily až dvanácté. Přitom se pro ně závod nevyvíjel špatně, Eva Puskarčíková po prvním úseku předávala Jessice Jíslové na šestém místě těsně za pátou Francií. Jenže pak mladé české závodnice Jessica Jíslová a Markéta Davidová chybovaly ve střelbě. „Už je to tady psychicky i fyzicky dlouhé,“ smutnila po závodě Davidová. Ze zlata se radují Bělorusky, stříbro berou Švédky a bronz mají Francouzky.

Němečtí sdruženáři v Pchjongčchangu kralují, v úterý v závodě jednotlivců dokonce obsadili všechny tři medailové pozice. A nakonec se radují i z vítězství v soutěži družstev, kterou ovládli před Nory a Rakušany. Češi skončili sedmí, za sebou nechali Italy, Poláky a Američany.

Američanka Mikaela Shiffrinová se chtěla stát druhou ženou historie, která na jedněch olympijských hrách ovládne tři různé disciplíny v alpském lyžování. Jenže ve čtvrteční kombinaci skončila druhá za Švýcarkou Gisinovou. Kateřina Pauláthová se umístila na 17. místě.

Podobné ambice jako Shiffrinová měl i Rakušan Hirscher, kterého čekal slalom. Jenže ani on na vytouženou metu nedosáhl, protože nedokončil ani první jízdu. Z vítězství se nakonec radoval švédský lyžař Myhrer.

Hokejisté mají boje o medaile teprve před sebou, ale v ženském turnaji už je rozhodnuto. Popáté za sebou se v olympijském finále hokejistek potkaly reprezentace Kanady a USA a ve všech předchozích případech se ze zlatých medailí radovaly Kanaďanky. Až letos jejich šňůru Američanky přetrhly, své soupeřky udolaly 3:2 po samostatných nájezdech.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme