Nejtěžší zkouška v životě, ale zvládli jsme to, říká po olympijském finále hokejista Andronov

Olympijský hokejový turnaj skončil. Z vítězství se radují olympijští sportovci z Ruska, kteří zdolali největší překvapení turnaje - tým Německa - 4:3 v prodloužení. Právě finálový souboj byl opravdovým vyvrcholením turnaje.

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští hokejisté se radují po vítězném finále olympijského turnaje.

Ruští hokejisté se radují po vítězném finále olympijského turnaje. | Foto: Julio Cortez | Zdroj: AP

„Neuvěřitelný zápas, prostě neuvěřitelný. Opravdové finále. My jsme udělali chyby. Není možné po vstřeleném gólu vzápětí hned inkasovat, a dokonce hned dvakrát. Naštěstí jsme ale zvládli i to, že soupeř na konci převzal iniciativu,“ říkal po utkání se zlatou olympijskou medailí na krku obránce sborné Jegor Jakovlev.

A bylo to opravdu bláznivé zakončení turnaje. Rusové dvakrát vedli, ale houževnatí Němci dokázali pokaždé vyrovnat, a tři minuty před třetí sirénou dokonce vedli. V poslední minutě, při vlastní oslabení a při power play Rusové vyrovnali a v prodloužení rozhodli o svém vítězství.

„Byla to nejtěžší zkouška v životě, ale zvládli jsme to. Byl to neskutečný zápas, pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsme to dokázali. Nerozumím tomu, co se stalo,“ kroutil hlavou Sergej Andronov.

Radost mu nezkazilo ani to, že po vítězství zněla halou olympijská, nikoli ruská hymna. Tohle téma ale rozebírat nechtěl, jen zakroutil hlavou a šel pryč.

Možná i proto odcházeli z ledu s větším úsměvem poražení. Němci totiž dosáhli ziskem stříbrných medailí na největší úspěch historie německého hokeje.

„Je to fakt neskutečné. První minuty po zápase jsme byli smutní, že jsme to takhle prohráli, ale už je to za námi a my máme stříbro. Kdyby nám to někdo řekl před turnajem, tak řekneme, že není normální. Je to neuvěřitelné. Chceme tak pokračovat a doufám, že na mistrovství světa se nám to povede taky,“ předpovídá zářivou buducnost německému hokeji Dominik Kahun.

Hokejové stříbro má i rodák z Plané. 'Neskutečné, smutek je za námi,' říká Dominik Kahun

Číst článek

Rodák z Plané u Mariánských Lázní dal dokonce ve finále Rusům gól, když vyrovnával na 2:2. Stále má vedle německého i české občanství, ale při pohledu na stříbrnou olympijskou medaili přiznává, že nikdy neuvažoval, že by za český tým někdy nastoupil.

„Ani ne. Od pěti let jsem byl v Německu a tam jsem hrál celou kariéru, takže jsem o tom nepřemýšlel,“ říká Kahun, který zanechal v bláznivém olympijském finále českou stopu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme