Už je to tady psychicky i fyzicky dlouhé, říká Davidová po 12. místě ve štafetě biatlonistek

Po prvním úseku v podání Evy Puskarčíkové to nevypadalo vůbec zle, jenže pak se začala snaha o povedené loučení s olympijskými hrami hroutit. Ve štafetovém závodě nakonec české biatlonistky skončily kvůli chybám dvou mladých reprezentantek dvanácté.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Markéta Davidová při střelbě během ženské štafety.

Biatlonistka Markéta Davidová při střelbě během ženské štafety. | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČOV

Zatímco hlasatel obdivoval nejen rychlost a přesnost třeba běloruských biatlonistek, Jessica Jislová kroužila už na druhém trestném kole, nabrala velkou ztrátu a v cíli pochopitelně mluvila o velkých problémech na druhé položce.

Biatlonovou štafetu vyhrály Bělorusky, Vítková doběhla na 12. místě

Číst článek

„Foukalo. Myslela jsem si, že to bude třeba jen nějaký kratší poryv, ale musely jsme tam stát strašně dlouho a já už jsem pak celá vytuhla, začala jsem se hrozně klepat a nebyla jsem schopná to pak nějak ustálit, abych mohla dál v klidu střílet,“ popisovala Radiožurnálu Jíslová.

Jenže ani na třetím úseku nebylo o moc veseleji, naopak stejně smutno, protože Markéta Davidová nedobrovolně napodobila Jislovou. Ani jí nestačily tři náhradní náboje a také ona musela ujet 300 metrů navíc.

„Kdybych to podržela, tak to bylo hratelné, ale to se bohužel nestalo. Nemám k tomu bohužel co říct. Chyby na druhé střelbě beru na sebe, protože nefoukalo. Maximálně je možné, že byly namrzlé podložky a že jsem si k tomu blbě stoupla. Člověk se snaží to nahnat, co to jde, ale dneska to nešlo ani na trati. Už je to tady psychicky i fyzicky dlouhé,“ smutnila po závodě Davidová.

To by asi potvrdila i Veronika Vítková, ta alespoň na posledním úseku dostala českou štafetu na dvanácté místo, i když pochopitelně v cíli zrovna nejásala.

„S tímhle výsledkem určitě nemůžeme být spokojené, Jessica s Markétou tam bohužel chybovaly, obě měly dvě trestná kola a dopadlo to, jak to dopadlo. Ale to jim nikdo nebude mít za zlé, to se prostě v biatlonu stává,“ říká Vítková po posledním ženském závodě na olympijských hrách.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme