Kanaďané z Evropy přemýšlí jinak, varuje Radil. O bronz se utkají dva zklamané i nažhavené týmy

Hokejová reprezentace bude hrát na olympijských hrách zápas o bronz. Na prohrané semifinále s ruským týmem chce rychle zapomenout a připravit se na Kanadu, která překvapivě prohrála s překvapením turnaje - Němci. Z české šatny zní, že i ze semifinálového prohraného zápasu si jde vzít dobré zprávy, které přebíjí německý postup do finále.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang, Kangnung Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Radil při semifinále s Ruskem na olympijských hrách

Lukáš Radil při semifinále s Ruskem na olympijských hrách | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

„Je to obrovské překvapení, že Německo hraje s Rusy ve finále. Teď jsem viděl celý první jejich zápas. Hrají výborně, ty góly, co dávají… Abych to řekl hokejově, mají fazec,“ říká Radiožurnálu Lukáš Radil a v překladu z hokejové terminologie to znamená, že mají Němci fazónu, dobrou formu. Možná až překvapivě dobrou.

Mocné stahování nepomohlo, hokejisté nestačili na Kanadu a jsou čtvrtí. Erat ukončil reprezentační kariéru

Číst článek

Ale teď z českého pohledu. Soupeřem národního týmu bude Kanada, tým, o kterém se na velkých turnajích říkalo, že hraje jen o zlato. Stejně jako se v NHL bojuje o Stanley Cup a další umístění nikoho nezajímají.

„Myslím, že kluci, kteří hrají v Evropě, přemýšlí jinak. Přemýšlí jako my, chtějí placku a nechají tam všechno,“ říká Lukáš Radil, že běžné vnímání kanadských hokejistů v Jižní Koreji to letos rozhodně nemusí platit.

Výhra ve skupině a postup přes Američany sice může těšit, ale nic pro Eratův tým nic znamená. Z pohledu českých fanoušku bylo i podle diskusí prakticky hotovo - Kanada jistě porazí Němce a bronzová medaile bude v souboji s hokejovým trpaslíkem jasná. Jenomže všechno je jinak.

„Řekl bych to tak, že jsme Kanadu už porazili. Bude to strašně vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti. Musíme se soustředit hlavně sami na sebe, hlavně dát nějaký gól, protože semifinále a boje o medaile jsou od nás takové bezgólové. Hlavně se z toho nepo…,“ vypůjčil si slova trenéra Ivana Hlinky útočník hokejové reprezentace Lukáš Radil.

Radiožurnál i olympijský speciál bude vysílat utkání o bronz mezi Českem a Kanadou v přímém přenosu, začátek? 13 hodin a 10 minut. Server irozhlas.cz nabídne ze zápasu online přenos.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme