Kanada vs. Německo 3:4. Překvapení turnaje senzačně postupuje do finále. Čechy čeká o třetí místo Kanada

Němečtí hokejisté porazili v semifinále olympijských her v Pchjongčchangu překvapivě Kanadu 4:3 a v neděli od 5.10 středoevropského času budou bojovat o zlato s ruským týmem.

Pchjongčchang (Aktualizováno: 15:33 23. 2. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo získalo poslední olympijskou medaili v roce 1921

Německo získalo poslední olympijskou medaili v roce 1921 | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Už postupem do finále dosáhli svěřenci trenéra Marca Sturma historického úspěchu. Poprvé na olympijském turnaji zvítězili po základní hrací době a již nyní mají jistý největší úspěch ve své historii. 

ONLINE: Kanada vs. Německo 3:4. Překvapení turnaje přehrálo obhájce olympijského triumfu

Číst článek

Kanaďané nenavážou na triumf z minulých dvou vystoupení pod pěti kruhy a čeká je v sobotu od 13.10 čeksého času souboj o 3. místo s Českou republikou.

Němci začali dobře, když se na konci 27. minuty ujali třibrankového vedení. Kanada poté jen dotahovala, deset minut před koncem se jí podařilo snížit na rozdíl jediné branky, jenže ani přes velkou snahu se vyrovnání nedočkali. 

Němci překonali své největší olympijské úspěchy z let 1932 z Lake Placid a 1976 z Innsbrucku, kde dosáhli na bronz. Na světových šampionátech jsou jejich největšími počiny dvě stříbra z let 1930 a 1953.

Kanada - Německo 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Brulé (Ch. Lee, Noreau), 43. Robinson (Thomas, Ch. Lee), 50. D. Roy (Ch. Lee, Noreau) - 15. Macek (Kahun), 24. Plachta (Hager), 27. Mauer (M. Goc, Wolf), 33. Hager (Plachta, Schütz). Rozhodčí: Kubuš (SR), Mayer - McIntyre (oba USA), Otmachov (Rus.). Vyloučení: 5:8, navíc Brulé (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 4057.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme