VIDEO: Pozor, veverka! Rakušanka měla ještě před Ledeckou nečekaného soupeře

Daniela Ulbingová vypadla v paralelním obřím slalomu ve čtvrtfinále s Ester Ledeckou. Komplikace musela řešit už v osmifinálové jízdě, kdy jí dráhu ve snowboardovém Phoenix parku nečekaně zkřížil hlodavec.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká se chystala na svůj start, před ní v osmifinále bojovaly o postup do čtvrtfinále Daniela Ulbingová s Ruskou Milenou Bykovovou. Rakušanka měla náskok, jenže nedaleko před cílem se na trati objevila chlupatá překážka – veverka.

Ledecká po druhé zlaté: Užila jsem si každou jízdu, mamku budu držet za ruku celou cestu domů

Číst článek

Středně velký hlodavec si to namířil přímo do červené dráhy, ve které Rakušanka jela o postup do čtvrtfinále.

Devatenáctiletá závodnice musela zvolnit, přesto zvíře málem přejela hranou snowboardu. Nečekanou situaci ustála a udržela i náskok. Do čtvrtfinále postoupila s půlsekundovým náskokem.

Snahy mistryně světa v paralelním slalomu o olympijskou medaili vzaly za své o několik minut později. Ze závodu ji nevyřadilo žádné zvíře, ale Ester Ledecká s téměř sekundovým náskokem. Češka si pak dojela pro druhé olympijské zlato, veverka už se v závodě neobjevila.

Drobný incident zaujal olympijské fanoušky především v Japonsku, kde jsou hlodavci populární. „Co? Veverka? Teď tam proběhla veverka, kdo by to byl řekl. Trochu mě to vyděsilo, ještě že se nic nestalo,“ reagoval komentátor japonské televize.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme