O vstupenky na olympiádu v Paříži se bude losovat. Zájemci se musí registrovat na oficiálních stránkách

Na poslední letní olympijské hry v Tokiu nemohli fanoušci kvůli covidu vůbec a i kvůli tomu se na těch následujících v Paříži čeká velký boj o vstupenky. Proto o tom, kdo si vstupenky bude moct v první fázi prodeje koupit, rozhodne los.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti olympiády v paříži

Maskoti olympiády v paříži | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

„Teď je nejdůležitější, aby se všichni zájemci o olympiádu registrovali do loterie. Registrace probíhá už od 1. prosince a končí 31. ledna. Takže každý divák se zájmem o lístky musí jít na stránky pařížské olympiády a zaregistrovat se,“ povídá pro Radiožurnál Blanka Konečná z Českého olympijského výboru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Blanku Konečnou z Českého olympijského výboru

V první polovině února pak proběhne los, a pokud budete mít štěstí, přijde vám e-mail s odkazem k nákupu vstupenek. Na ten budete mít vyhrazených 48 hodin, pak lístek propadne. Tato fáze potrvá do 15. března a následně začne registrace zájemců o nákup ve druhé fázi prodeje, ve které budou dostupné i lístky na slavnostní ceremoniály, tedy zahájení a zakončení her.

Zdánlivě složitý systém má dva hlavní důvody. Jednak se očekává obrovský zájem o vstupenky – průběžná čísla zatím organizátoři nezveřejňují. A pak je tu ještě jedna příčina.

„Aby zrovnoprávnili všechny zájemce a ke vstupenkám se mohl dostat kdokoliv. Ne všechny národní výbory se tomu věnovaly, takže od pařížské olympiády bude jedinou platformou pro nákup vstupenek stránky organizačního výboru her.“

Speciální balíčky

Olympijské hry ve vysílání zůstanou. Český rozhlas získal práva do roku 2032

Číst článek

A pak je tady ještě jedna možnost nákupu, která začíná v úterý 17. ledna. Jde o Komplexní balíčky služeb, které budou zahrnovat třeba i přístup do salonků, skyboxů na sportovištích, dopravu, ubytování nebo kulturní aktivity – ty celosvětově nabízí společnost On Location.

„Ty balíčky jsou spojením normálních vstupenek s nějakou přidanou hodnotou. To může být i speciální sekce pro takové fanoušky přímo na sportovišti, kde se mohou občerstvit nebo prostory v centru Paříže, který mohou navštívit jen oni, a kde mohou sledovat olympiádu. Bude to takové zázemí,“ přibližuje Blanka Konečná.

Nejlevnější vstupenky v loterii budou stát 24 EUR – tzn. necelých 600 korun a v Paříži se dá čekat i poměrně velké množství fanoušků z České republiky, protože takhle blízko LOH od roku 1972 nebyly.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme