Program posledního dne olympiády: hokejové finále, 30 km žen a slavnostní zakončení

V rámci posledního dne olympijských her už uvidíme Čechy pouze ve dvou závodech. Do druhého dne vstoupí soutěž čtyřsedadlových bobů i se dvěma českými posádkami Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva, Jakub Nosek a Jan Vrba, Dominik Suchý, Jan Stoklasa, David Egydy. Na start ženského běhu na 30 km klasicky se postaví Kateřina Beroušková a Petra Hynčicová. 

Pchjongčchang Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němečtí hokejisté právě postoupili do finále olympijského turnaj

Němečtí hokejisté právě postoupili do finále olympijského turnaj | Foto: Brian Snyder | Zdroj: Reuters

Z dalších událostí posledního dne je pět minut po jedné hodině ranní českého času na programu finále ženského curlingu, o necelou půl hodinu později začátek krasobruslařské exhibice a po páté hodině ranní i finále hokejového turnaje, ve kterém se Němci pokusí překvapit ruského favorita.

Druhý zlatý den Ester Ledecké. Vše o senzačním českém úspěchu na jednom místě

Číst článek

Tečku za XXIII. zimními olympijskými hrami napíše tradičně závěrečný ceremoniál, který v Pchjongčchangu vypukne od 20.00 místního neboli v pravé poledne středoevropského času. 

Diváky i zbylé sportovce, kteří dosud neodletěli z dějiště her domů, čeká koncertní vystoupení několika jihokorejských zpěváků, slavnostní stažení olympijské vlajky a její předání starostovi Pekingu.

Ten bude totiž stejně jako před deseti lety dějištěm příští olympiády. V roce 2022 ale půjde o olympiádu zimní, nikoliv letní jako v roce 2008. Následovat bude představení právě hlavního města Číny.

Zaznět by měly hymny Jižní Koreje, Číny a Řecka a největší pozornost bude jistě poutat defilé olympijských výprav jednotlivých zemí.

Nedělní program na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu:

  • 1.05 curling - finále žen: Korea - Švédsko,
  • 1.30 čtyřboby muži - 3. a 4. jízda (ČR),
  • 1.30 krasobruslení - exhibice,
  • 5.10 hokej - finále: OSR - Německo,
  • 7.15 běh na lyžích - 30 km klasicky ženy (Beroušková, Hynčicová),
  • 12.00 slavnostní zakončení.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme