Rychlobruslařka Zdráhalová skončila v závodě s hromadným startem osmá. Zvítězila Takagiová

Nikola Zdráhalová skončila osmá při olympijské premiéře závodu s hromadným startem rychlobruslařek. Zvítězila Japonka Nana Takagiová, která už má zlato ze stíhačky a ve finiši v sobotu porazila domácí favoritku Kim Po-num.

Tento článek je více než rok starý.

Pchjongčchang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Zdráhalová

Nikola Zdráhalová | Foto: Pavel Lebeda

Jednadvacetiletá Zdráhalová zvládla takticky skvěle závěr semifinálové jízdy, kterou dokonce vyhrála. Ve finále však na ni byl závěr příliš rychlý a dvě kola před koncem nezachytila nástup sedmičlenné skupiny.

Přesto za sebou nechala několik mnohem zkušenějších soupeřek včetně pětinásobné olympijské vítězky Němky Claudie Pechsteinové.

Závod s hromadným startem je novinkou v olympijském programu, v níž rychlobruslařky nebojují s časem, ale přímo se soupeřkami a o tvrdé souboje a pády není nouze. O tom se na vlastní kůži přesvědčila mistryně světa z roku 2016, Kanaďanka Ivanie Blondinová, která pohřbila naděje po pádu už v semifinále a ani získaný bod za dílčí sprint ji nezachránil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme