Nový trenér, zranění a národní rekord. Plavkyně Seemanová si po náročné sezoně užívá volna

Plavkyně Barbora Seemanová byla ještě před pár dny na druhém konci světa. V Austrálii vyplavala na světovém šampionátu v krátkém bazénu páté místo na své oblíbené dvoustovce. Český rekord možná měla i díky tomu, že se poučila z chyb, které udělala v předchozí disciplíně. O uplynulé sezoně s novým trenérem mluvila pro Radiožurnál Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

„Hodně jsem podcenila prvních pár dní a myslela si, že to zvládám dobře, ale pořád jsem pocitově cítila, že je mi zima, což je určitě obrovská chyba. A i jsem potom změnila prostor, kde jsem se před závodem připravovala. Bylo tam totiž málo místa, takže jsem se pak separovala a začala se víc soustředit,“ vysvětluje Barbora Seemanová, co podle ní udělala špatně před stovkou, ve které se nedostala do finále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si plavkyni Barboru Seemanovou po závodech v Austrálii

Navíc po protrápeném roce plném zranění, se v mezinárodní konkurenci představila po téměř roce. A poprvé pod vedením kouče Luka Gabrila. Takto velký test spolu absolvovali poprvé.

„On ode mě očekával, že s nervozitou nebudu mít problém, nebo že budu víc sdílná. Na začátku jsem mu neříkala svoje pocity, protože jsem nevěděla, že je můžu takhle vůbec ventilovat. Šlo tedy spíše o komunikační záležitosti. V těch hlavních věcech jsme si sedli. Náš profesní vztah se dobře rozvíjel, pak už jsem ani nemusela nic říkat a on věděl, že se jdu například rozplavat,“ tvrdí Barbora Seemanová.

Červené plavky

Nejlepší trať, 200 volným způsobem čekala českou plavkyni až v samém závěru světového šampionátu. Skončila v ní pátá, a navíc v národním rekordu. Svůj výkon si pojistila i volbou oblíbených plavek, v červeném modelu totiž absolvovala i na Mistrovství Evropy v dlouhém bazénu, který předloni ovládla. 

Národní rekord stačil Seemanové na dvoustovce na páté místo, od medaile ji dělilo 38 setin

Číst článek

„Jsem v tomhle hodně posedlá, občas i pověrčivá. Když se mi na stovce nedařilo, tak mi bylo jasné, že už ty plavky nemůžu použít. Červené plavky mám podvědomě už zafixované na dvoustovku, a i si je na ní schovávám,“ říká Barbora Seemanová.

Teď bude mít do 2.ledna absolutní volno a poté začne s přípravou na novou sezonu, která by měla vyvrcholit červencovým mistrovstvím světa v Japonsku. Do té doby by podle doporučení lékařů měla nabrat i nějaké tuky, které útlé plavkyni chybí ještě k lepším výkonům. O Vánocích to s největší pravděpodobností problém nebude. 

Těším se, až budu moct jenom sedět a jíst cukroví. To je moje nejoblíbenější část Vánoc, zakončila o vánoční pohodě Barbora Seemanová.

Markéta Salaj Svozilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme