Boston pokračuje ve spanilé jízdě NBA, ve šlágru porazil Golden State. Zápas v Paříži ovládlo Chicago

Basketbalisté Bostonu zvítězili v NBA v repríze loňského finále nad obhájci titulu z Golden State 121:118 po prodloužení a připsali si osmou výhru za sebou. V čele soutěže mají náskok dvou výher na Denver. Za Celtics zářil zejména Jayson Tatum, který nasbíral 34 bodů a osobní rekord 19 doskoků. Chicago v zápase hraném v Paříži zdolalo Detroit 126:108. Bulls uhájili desátou příčku Východní konference před Torontem.

Tento článek je více než rok starý.

Video Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jayson Tatum v zápase proti Golden State

Jayson Tatum v zápase proti Golden State | Foto: David Butler II | Zdroj: Reuters

Boston má v tabulce o 12 výher více než Golden State. Warriors však nepotvrdili trend z této sezony, kdy jsou na hřištích soupeřů výrazně horší než doma, a soupeři řádně zatápěli. Celtics sice ve druhé čtvrtině vedli o deset bodů, ale hosté skóre ještě do poločasu srovnali a ve třetí čtvrtině sami o 11 bodů vedli.

Bostonu se ale povedlo 18 vteřin před koncem po trojce Jaylena Browna vyrovnat a Steph Curry na druhé straně neuspěl s pokusem o vítěznou trojku. Brownovi se do té doby příliš nedařilo, ale v prodloužení přidal dalších pět bodů.

Klíčovou trojku pak vstřelil veterán Al Horford dvě minuty před koncem a vzápětí Tatumova trojka dala Bostonu sedmibodové vedení, které už Golden State v posledních 80 vteřinách nedohnal. Jordan Poole se ještě snažil srovnat zoufalou trojkou z poloviny hřiště, ale trefil jen desku.

„Já přišel do Bostonu vyhrát titul. Dnes to byl jen jeden zápas, ale pro nás a naše sebevědomí byl hrozně důležitý,“ řekl Horford, který dal 20 bodů.

Warriors vyhráli čtyři předchozí vzájemné zápasy, tentokrát jim nepomohla ani úspěšná střela Curryho z vlastní poloviny hřiště s klaksonem poločasu. Curry dal celkem 29 bodů. Klay Thompson a Poole měli po 24 bodech.

Hrdinou Minnesoty se stal D'Angelo Russell, který dal proti Torontu 16 ze svých 25 bodů v poslední čtvrtině a řídil obrat, při němž Raptors přišli v závěrečné části o čtrnáctibodové vedení. Toronto dalo v posledních deseti minutách jen sedm bodů. Russell vstřelil v jednu chvíli čtyři trojky za sebou a deset vteřin před koncem zařídil výhru trestnými hody.

NBA tradičně vyráží i do Evropy a letos se v Paříži utkaly Chicago s Detroitem. Zach LaVine, jehož pradědeček byl Francouz, se zřejmě cítil jako doma a 30 body dirigoval výhru Bulls.

„Možná mi místní vzduch svědčil. Ale zahráli jsme dobře jako tým a návštěvu Francie jsme si užili,“ řekl LaVine, který se spoluhráči navštívil i Eiffelovu věž či Pařížskou operu.

Philadelphia zvítězila 105:95 v Portlandu a nadále drží kontakt s druhým týmem Východní konference Milwaukee. Joel Embiid přispěl k výhře 32 body a je těsně druhý v tabulce střelců za Lukou Dončičem. James Harden pomohl triple doublem za 16 bodů, 10 doskoků a 14 asistencí.

Tabulky NBA

Výsledky NBA

Boston - Golden State 121:118 po prodl., Detroit - Chicago 108:126, Minnesota - Toronto 128:126, Phoenix - Brooklyn 117:112, Portland - Philadelphia 95:105.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme