Adetokunbo 50 body dovedl v NBA Milwaukee k výhře nad New Orleans. Memphis po pěti porážkách zabral

Basketbalista Janis Adetokunbo zařídil Milwaukee Bucks v NBA výhru nad New Orleans Pelicans 135:110, když popáté ve své kariéře nastřílel 50 bodů. Bucks tak vyhráli počtvrté za sebou a nadále se drží v kontaktu s druhým týmem Východní konference Philadelphií. Po pěti porážkách za sebou zabral Memphis, který vyhrál 112:100 nad Indianou zejména díky Ja Morantovi, který zaznamenal triple double za 27 bodů, 10 doskoků a 15 asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adetokunbo si připal 50 bodů a 13 doskoků

Adetokunbo si připal 50 bodů a 13 doskoků | Foto: Benny Sieu-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Na začátku ledna si Adetokunbo vytvořil 55bodový rekord a na konci měsíce přidal další padesátku. Do zápasu s New Orleans vstoupil ve velkém stylu a za šest minut už měl na kontě 16 bodů a dvouciferné vedení svého týmu, které už Bucks nepustili a postupně ho navýšili až na 27 bodů.

Adetokunbo v zápase proměnil 20 z 26 střeleckých pokusů a 7 trestných hodů. „Chci pokračovat v takových výkonech, aby se jednou lidé dívali na mé nejlepší akce podobně je tomu u Magica Johnsona, Kobeho Bryanta, Kevina Garnetta, Allena Iversona, Kevina Duranta, LeBrona Jamese či Tima Duncana. Chci, abych to jednou mohl ukazovat dětem. Ale třeba řeknou, že je to nuda, že o mě už slyšeli tolik, že se chtějí raději dívat na kreslené pohádky,“ prohlásil Adetokunbo.

Lillard dosáhl počtvrté v kariéře na hranici 60 bodů, svým výkonem zařídil výhru Portlandu s Utahem

Číst článek

Pro řeckou hvězdu a dvojnásobného MVP soutěže to už byl desátý zápas v sezoně s alespoň 40 body. Tím vyrovnal své osobní maximum z minulé sezony. „V jeho podání to vypadá tak jednoduše. Hraje dominantně a velmi efektivně. Je nezastavitelný. Opět si jde pro cenu nejužitečnějšího hráče,“ míní jeho spoluhráč Khris Middleton.

Pro New Orleans to byla už osmá porážka za sebou, když kvůli zranění postrádají hned tři své nejlepší střelce Ziona Williamsona, CJ McColluma a Brandona Ingrama.

Také Memphis doplácel na zranění klíčového pivota Stevena Adamse, ale po pěti porážkách dokázal uspět i bez něj proti Indianě. Ta přitom začala dobře a vedla už o 19 bodů, ale Grizzlies zabojovali a ve druhé půli zápas otočili.

Důležitou roli sehrál Morant, který osmi body a asistencí v závěru první půle pomohl před pauzou snížit na rozdíl 12 bodů a nakopnout tak sebe i spoluhráče. Rozhodující pak byla šňůra 14:0 ve třetí čtvrtině, která vedla ke srovnání skóre a nabudila domácí publikum.

„Tuhle výhru už jsme potřebovali. Teď nám to nejde, procházíme těžkým obdobím a snad nám to pomůže se zvednout,“ řekl Morant, jemuž vydatně pomáhal také Jaren Jackson, který nastřílel 28 bodů. Za Indianu dal Bennedict Mathurin 27 bodů.

Cleveland vyhrál 122:99 nad Los Angeles Clippers v zápase, ve kterém oba celky šetřily opory a nechaly hrát náhradníky. Už v první půli totiž Cavaliers vedli o 35 bodů a mohli si dovolit nechat hvězdy odpočívat. Nejlepším střelcem tak byl s 29 body turecký reprezentant Cedi Osman, který si vyrovnal osobní rekord. Vyrovnal i klubový rekord, když trefil všech sedm trojkových pokusů.

Výsledky NBA:

Charlotte - Miami 122:117, Cleveland - LA Clippers 122:99, Memphis - Indiana 112:100, Milwaukee - New Orleans 135:110.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme