Lakers porazili díky Jamesově triple doublu Knicks, ale v tabulce NBA zůstávají mimo play-off

Basketbalisté Los Angeles Lakers v NBA vyhráli na palubovce New Yorku 129:123 po prodloužení. Hlavní zásluhu na tom měl LeBron James, který zapsal triple double za 28 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí. Lakers ale stále zůstávají až třináctí v Západní konferenci dvě výhry za příčkami pro předkolo play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James už ztrácí jen 88 bodů na historický střelecký rekord NBA

LeBron James už ztrácí jen 88 bodů na historický střelecký rekord NBA | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

První místo na Západě si upevnil Denver, který po dvou porážkách zabral a zvítězil 122:113 nad New Orleans Pelicans, pro které to byla už devátá porážka v řadě. Nuggets táhl Nikola Jokić s triple doublem za 26 bodů, 18 doskoků a 15 asistencí.

Lakers nutně potřebovali vyhrát a celou poslední čtvrtinu vedli, jenže v posledních 100 vteřinách neskórovali a dovolili New Yorku srovnat zásluhou skvěle hrajícího Jalena Brunsona, který nastřílel 37 bodů. V prodloužení ale už Lakers dominovali. Klíčová byla trojka Dennise Schrödera tři minuty před koncem za vyrovnaného stavu. Následně Lakers získali sedmibodové vedení a to už uhájili.

James se s celkem 10.338 asistencemi dostal před Marka Jacksona a Stevea Nashe na čtvrté místo historických tabulek v počtu asistencí za kariéru. Před sebou tak má už jen stále aktivního Chrise Paula (11.246), Jasona Kidda (12.091) a Johna Stocktona (15.806).

Navíc se blíží historický moment, kdy se James dostane na první místo v počtu bodů. Na dosavadního rekordmana zámořské soutěže Kareema Abdula-Jabbara nyní ztrácí už jen 88 bodů.

„Nedostal jsem se v kariéře až sem tím, že bych řešil své statistiky, kolik mám bodů a asistencí. Já se prostě snažím hrát basketbal nejlépe, jak to jen jde. A to znamená dávat body, přihrávat, doskakovat a bránit. A pak to do sebe zapadne,“ řekl James.

Úřadující MVP soutěže Nikola Jokić si připsal další výrazný výkon a Pelikáni na něj těžko hledali protizbraň. Navíc se k srbskému pivotovi přidal s 32 body i Jamal Murray. Za New Orleans měl 16 bodů a 9 asistencí Brandon Ingram, ale po zranění se stále hledá a úspěšnost střelby měl jen 29 procent.

Ani triple double Lamela Balla za 27 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí nestačil Charlotte, které podlehlo Milwaukee 115:124. Bucks opět táhl Janis Adetokunbo s 34 body a 18 doskoky. Jako jediný byl také schopen v posledních sedmi minutách skórovat ze hry, trestnými hody ale Bucks výhru uhájili.

Los Angeles Clippers potvrdili, že se jim na Chicago daří a porazili Bulls pošesté z posledních sedmi vzájemných zápasů, tentokrát 108:103. Kawhi Leonard k tomu přispěl 33 body.

Výsledky NBA:

Chicago - LA Clippers 103:108, Cleveland - Miami 97:100, Denver - New Orleans 122:113, Milwaukee - Charlotte 124:115, New York - LA Lakers 123:129 po prodl..

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme