Adetokunbo se přiblížil svému střeleckému maximu v NBA. Milwaukee díky němu porazilo Clippers

Basketbalista Janis Adetokunbo se v NBA blýskl druhým nejlepším výkonem kariéry a 54 body dovedl Milwaukee Bucks k těsné výhře 106:105 nad Los Angeles Clippers. O jediný bod tak zaostal za svým osobním maximem. Bucks si šestou výhrou v řadě upevnili druhé místo v Západní konferenci.

Tento článek je více než rok starý.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Janis Adetokunbo zaostal jen o bod za svým osobním maximem v NBA

Janis Adetokunbo zaostal jen o bod za svým osobním maximem v NBA | Foto: Benny Sieu-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Uspěl naopak druhý losangeleský tým Lakers, který vybojoval výhru 112:111 nad Indianou. Rozhodující koš a následný blok dal Anthony Davis, s 31 body nejlepší střelec zápasu. LeBron James přispěl k výhře 26 body a přiblížil se rekordu Kareema Abdul-Jabbara na na 63 bodů. Abdul-Jabbar zatím stále vede s výkonem 38 387 bodů.

Lídr Západní konference Denver zvítězil nad obhájci titulu Golden State 134:117 i díky triple doublu Nikoly Jokiće za 22 bodů, 14 doskoků a 16 asistencí.

Clippers byli v Milwaukee blízko výhře, neboť čtyři minuty před koncem vedli o šest bodů. Jenže pak už neskórovali a Adetokunbo sám otočil zápas sedmi ze svých 54 bodů. Nejprve dal koš s faulem, pak proměnili střelu a 107 vteřin před koncem rozhodl dvěma trestnými hody.

Clippers už neproměnili žádnou z osmi střel. Adetokunbo proměnil 21 střel z 39 a dal také 10 trestných hodů. K tomu přidal 18 doskoků. Více bodů měl jen před měsícem, kdy proti Washingtonu dal ještě o bod víc.

Také Lakers prohrávali, ale v koncovce otočili proti Indianě osmibodovou ztrátu. A to hlavně zásluhou Jamese a Anthonyho Davise, který dal 35 vteřin před koncem rozhodující střelu z odskoku přes obránce. Vzápětí ubránil hvězdu Pacers Tyreseho Haliburtona, který najížděl, ale Davis ho u koše zblokoval a uhájil tak vedení, které už Lakers udrželi.

„Dnes jsem cítil, že tým potřebuje hlavně pomoc v obraně a na doskoku. Nemusel jsem se tolik tlačit do zakončení, protože celý tým dobře útočil a atakoval koš,“ řekl James.

Zraněný Dončić

Dallas zvítězil 111:106 nad New Orleans, přestože v polovině třetí čtvrtiny přišel o Luku Dončiće. Hvězdný Slovinec a druhý nejlepší střelec ligy sice za 23 minut stihl 31 bodů, ale po pěti minutách druhé půle tvrdě spadl na zem po bloku Brandona Ingrama, který byl původně označen za faul, ale přezkoumání u videa určilo, že Ingram hrál míč. Dončić ještě zůstal ve hře, ale špatně se hýbal a při dalším přerušení odešel do šatny a už se nevrátil.

Dallas v tu chvíli vedl o 27 bodů. Pelikáni se pak sice vzchopili a minutu před koncem snížili na čtyři body, ale Dallas výhru uhájil.

Denver si proti Golden State upevnil první místo na západě na rozdíl čtyř výher, jelikož druhý Memphis prohrál 113:128 v Clevelandu. Cavalier přitom dohrávali bez hvězdy Donovana Mitchella, kterého sudí ve třetí čtvrtině vyloučili za to, že hodil míč po protihráči Dillionu Brooksovi, který ho zasáhl do rozkroku. Brooks byl rovněž vyloučen.

„On je prostě takový. My spolu máme nevyřízené účty už roky. Nebylo to nic nového. NBA by s ním měla něco dělat, protože je to zákeřný hráč. Potvrdí to i další hráči,“ řekl Mitchell, který proměnil jen dvě z 11 střel. Zastoupil ho ale Darius Garland a Cleveland táhl 32 body a 11 asistencemi.

Výsledky NBA:

Chicago - Charlotte 114:98, Cleveland - Memphis 128:113, Dallas - New Orleans 111:106, Denver - Golden State 134:117, Indiana - LA Lakers 111:112, Milwaukee - LA Clippers 106:105, New York - Miami 106:104.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme