Basketbalistky USK oplatily Polkowicím domácí porážku, ve skupině Euroligy jsou druhé

Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvítězily v 11. kole Evropské ligy v Polkowicích vysoko 92:57 a právě polský celek předstihly na druhém místě skupiny A. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové oplatily Polkowicím domácí porážku 80:83 z poloviny listopadu. Další zápas je čeká příští týden v úterý od 19.00 doma proti Fenerbahce Istanbul.

Tento článek je více než rok starý.

Polkowice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky USK Praha se radují z vítězství

Basketbalistky USK Praha se radují z vítězství | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Nejlepší střelkyní zápasu byla s 18 body María Condeová. Na dvouciferný počet bodů v týmu vítězek dosáhly také Alyssa Thomasová, Valériane Vukosavljevičová (obě 16) a Temi Fágbénléová (13).

‚Tělo vydrží neskutečné věci.‘ Basketbalistka Suchanová chce stále hrát, ale změnila priority

Číst článek

České šampionky měly podařený vstup do utkání. Za necelý šest minuty vedly 14:4 a podílely se tom hlavně tradiční americké opory. Šest bodů stihla Thomasová a čtyři Brionna Jonesová. Polkowice sice stáhly dvakrát ztrátu na pět bodů, ale pražský celek díky trojce Vukosavljevičové a koši Thomasové, která svou bilanci za první čtvrtinu zaokrouhlila na 10 bodů, odskočil opět na dvouciferný rozdíl.

Osmibodová šňůra vynesla hostujícímu celku vedení 28:15. Trojkou ji přerušila Klaudia Gertchenová. Na rozdíl 13 bodů se dostal výběr trenérky Hejkové ve druhé čtvrtině ještě třikrát. Před poločasem ale Artemis Spanuová snížila na 28:37.

Polkowice se ještě na startu třetí čtvrtiny dokázaly dostat na rozdíl osmi bodů, ale potom hráčky USK naprosto dominovaly. Výsledkem byla šňůra 24:0. Začala ji pěti body Vukosavljevičová, pak dala tři trojky za sebou Condeová. Tu pak raději před dalším pokusem z dálky faulovala Zala Friškovecová, ale španělská reprezentantka proměnila všechny tři trestné hody.

Totální výpadek domácího týmu přerušila až v 29. minutě trojkou Gertchenová. Na začátku závěrečné desetiminutovky odskočil USK na 35 bodů. Domácí hráčky sice snížily na 54:80, série 12:0 však zajistila pražskému celku nejvyšší rozdíl v zápase 38 bodů. O poslední korekci skóre se postarala trojkou Wiktoria Zasadová.

Evropská liga basketbalistek - 11. kolo:

Skupina A:

BC Polkowice - ZVVZ USK Praha 57:92 (15:25, 28:37, 37:67)

Nejvíce bodů: Spanuová 15, Wheelerová 13, Mavungaová 9 - Condeová 18, Thomasová a Vukosavljevičová po 16. Fauly: 12:16. Trestné hody: 10/5 - 17/15. Trojky: 8:9. Doskoky: 26:40.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme