Verstappen vyhrál kvalifikaci v Austrálii před rivaly z Mercedesu, Péreze zradily technické potíže

Kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie formule 1 vyhrál úřadující mistr světa Max Verstappen z Red Bullu. Nizozemský pilot porazil o 236 tisícin sekundy George Russella z Mercedesu. Třetí byl další pilot „Stříbrných šípů“ Lewis Hamilton. Verstappenův týmový kolega a druhý muž průběžného pořadí Sergio Pérez nepostoupil kvůli technickým potížím a výjezdu mimo trať z první části kvalifikace a odstartuje v neděli z poslední 20. příčky.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen při Velké ceně Ázerbájdžánu

Max Verstappen. | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý Verstappen získal 22. pole position a zaútočí v Melbourne na 37. vítězství v kariéře. V případě druhého triumfu v sezoně by si upevnil vedení v šampionátu. V tuto chvíli vede o bod před Pérezem, třetí Fernando Alonso z Aston Martinu na něj ztrácí dalších třináct.

‚Nejrychlejší vůz, který jsem kdy viděl.‘ Red Bull zahájil sezonu dominantně, jeho rivalové zaostávají

Číst článek

Pérez se nezbavil potíží z třetího tréninku, kdy si stěžoval na chování vozu. Také v úvodu kvalifikace vyjel mimo trať a poukázal na stejné problémy. Red Bull tak zabrzdily technické potíže podruhé za sebou. Před dvěma týdny se potýkal se spolehlivostí Verstappen, který odstartoval v Džiddě až jako patnáctý.

Hlavními Verstappenovými konkurenty se stali piloti Mercedesu, kteří odsunuli na čtvrté místo Alonsa. Russell jako jediný po Verstappenovi stlačil čas pod 1:17, hned za něj se zařadil sedminásobný mistr světa Hamilton. Mimo čelní příčky naopak zůstali jezdci Ferrari. Carlos Sainz byl pátý, Charles Leclerc se kvalifikoval jako sedmý.

Závod odstartuje v Melbourne v neděli od 7.00.

Kvalifikace na Velkou cenu Austrálie, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Melbourne:
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:16,732, 2. Russell -0,236, 3. Hamilton (oba Brit./Mercedes) -0,372, 4. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,407, 5. Sainz (Šp./Ferrari) -0,538, 6. Stroll (Kan./Aston Martin) -0,576.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme