Neporazitelnost Red Bullu pokračuje, v deštivé Velké ceně Monaka si pro vítězství dojel Verstappen

Obhájce titulu Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Monaka formule 1 a upevnil si vedení v průběžném pořadí šampionátu. Nizozemský jezdec si připsal čtvrté vítězství v ročníku a Red Bull díky němu ovládl i šestý závod sezony.

Monako (Aktualizováno: 17:35 28. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Max Verstappen po velké ceně Monaka

Max Verstappen po velké ceně Monaka | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Dvojnásobný mistr světa zvítězil s náskokem 28 sekund před jednačtyřicetiletým španělským veteránem Fernandem Alonsem z Aston Martinu, který si po čtyřech třetích místech a čtvrté příčce dojel pro nejlepší výsledek v sezoně.

Třetí byl Esteban Ocon z Alpine, který se na stupně vítězů dostal teprve potřetí v kariéře. V roce 2021 zvítězil v Maďarsku, o rok dřív byl šestadvacetiletý Francouz druhý ve Velké ceně Saúdské Arábie.

Verstappen odstartoval z pole position a dlouho to vypadalo na další bezproblémové vítězství. Jenže v 51. kole začalo pršet a pětadvacetiletý Nizozemec musel o triumf ještě trochu zabojovat.

Díky náskoku mu větším nebezpečím než soupeři byla mokrá trať, ale i přes několik kontaktů s bariérami dokázal Verstappen zvítězit. Pomohl mu i dvojnásobný mistr světa Alonso, který kvůli špatné volbě pneumatik musel do boxů dvakrát během pár kol.

Verstappen si připsal 39. triumf v kariéře a v průběžném pořadí navýšil náskok před týmovým kolegou Sergiem Pérezem na 39 bodů. Druhý pilot Red Bullu dojel na 16. místě a nebodoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme