Sourozenci Taschlerovi předvedli životní výkon, na krasobruslařském mistrovství světa skončili osmí

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi si životním volným tancem polepšili na 8. místo na mistrovství světa. Je to nejlepší umístění českého tanečního páru od roku 1994, kdy skončili rovněž osmí Kateřina Mrázová a Martin Šimeček. První světový titul v kariéře získali Američané Madison Chocková a Evan Bates. Titul mistra světa mezi muži obhájil Japonec Šano Uno.

Tento článek je více než rok starý.

Saitama (Japonsko) (Aktualizováno: 13:58 25. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krasobruslařské duo sourozenců Taschlerových

Krasobruslařské duo sourozenců Taschlerových | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Taschlerovi excelentně předvedli svůj výrazový volný tanec na motivy přírody a vylepšili si osobní rekord o osm bodů na 119,83 bodu.

Krasobruslařská dvojice Miuraová a Kihara vybojovala na mistrovství světa první japonské zlato

Číst článek

„Před jízdou jsme trochu nervózní byli. Jinak jsme se ale cítili spíš zrelaxovaně, byl to spíš takový ten zdravý stres, který vám pomůže k lepšímu výkonu. Ono to ani jinak s tímto publikem nešlo. Ta energie a pozitivní aura, kterou tady Japonci vytváří, je skvělá,“ řekl Taschler pro Radiožurnál.

Celkem získali 196,39 bodu a devátou pozici po rytmickém tanci ještě o jednu příčku vylepšili. Předstihli bronzové medailisty z ME Juulii Turkkilaovou a Mathiase Verluise z Finska.

Zajistili pro Česko dvě místa na příštím MS, takže by je mohli doplnit juniorští mistři světa Kateřina a Daniel Mrázkovi.

Taschlerovi převzali pozici lídrů českého týmu po Michalu Březinovi, který byl v nejlepší světové desítce naposledy v roce 2019 a loni ukončil kariéru. Výrazně vylepšili třináctou příčku z loňského MS a už přemýšlejí o dalších plánech.

„Teď pojedeme domů, budeme mít krátkou pauzu a pak zpátky do práce, vybírat hudbu,“ dodala Taschlerová.

Chocková a Bates přidali ke třem světovým medailím premiérové zlato z této akce. Ve volném tanci partnerka upadla krátce po taneční piruetě.

„Zavadila jsem patou o led, bylo to velmi nečekané,“ komentovala zaváhání. Karambol se jí přihodil ve spojovacích krocích mimo hodnocené prvky, takže to s výjimkou jednobodové penalizace neznamenalo velkou ztrátu.

I tak Američané porazili o více než šest bodů Italy Charlene Guignardovou a Marca Fabbriho, kteří po letošním evropském titulu získali první světovou medaili. Třetí skončili Kanaďané Piper Gillesová a Paul Poirier.

Obhajoba Una

Japonec Šoma Uno ovládl i volnou jízdu, vyhrál o více než pět bodů před Korejcem Čcha Čun-hwanem a obhájil titul mistra světa. Na třetí příčku klesl ze druhé příčky po krátkém programu Američan Ilja Malinin, i když skočil čtverný axel.

Uno do volné jízdy zařadil pět čtverných skoků, které zvládl jen s drobným zaváháním u salchowu. Životního úspěchu se při třetím startu dočkal Korejec Čcha Čun-hwan, jenž si vylepšil osobní rekord ve volné jízdě o třináct a půl bodu a polepšil si o jedno místo. Malinin po výborném čtverném axelu doplatil na několik nedotočených čtverných skoků.

Český reprezentant Georgij Reshtenko skončil v krátkém programu poslední a do dnešních volných jízd nepostoupil.

Mistrovství světa v krasobruslení v Saitamě (Japonsko):

Taneční páry - konečné pořadí: 1. Chocková, Bates (USA) 226,01, 2. Guignardová, Fabbri (It.) 219,85, 3. Gillesová, Poirier (Kan.) 217,88, 4. Fearová, Gibson (Brit.) 214,73, 5. Fournierová Beaudryová, Sörensen (Kan.) 214,04, 6. Greenová, Parsons (USA) 201,44, ...8. Taschlerová, Taschler (ČR) 196,39.

Muži - konečné pořadí: 1. Uno (Jap.) 301,14, 2. Čcha Čun-hwan (Korea) 296,03, 3. Malinin (USA) 288,44, 4. Aymoz (Fr.) 282,97, 5. Brown (USA) 280,04, 6. Tomono (Jap.) 273,41, ...34. Reshtenko (ČR) - nepostoupil do volných jízd.

Miroslav Lenc, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme