Pár těžkých soupeřů tady bude, předpovídá judista Krpálek. V Abú Dhabí by rád vybojoval medaili

Od olympijského triumfu v Tokiu nastoupil judista Lukáš Krpálek jen ke dvěma závodům. V obou ale český reprezentant na medaili nedosáhl. Na třetí pokus už chce ale Lukáš Krpálek na Grand slamu v Abú Dhabí uspět.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Dhabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek po triumfu na mistrovství světa.

Lukáš Krpálek | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Judista Lukáš Krpálek chce letos vybojovat svou první medaili. I proto jen týden po mistrovství světa nastoupí do dalších bojů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se judista Lukáš Krpálek chystá na Grand Prix ve Spojených arabských emirátech

„Ambice jsou samozřejmě vrátit se k medailovým umístěním a snažit se zase dostat zpátky do formy. Víme, že na mistrovství světa to nebylo úplně optimální, s výsledkem jsem spokojený nebyl. Rozhodli jsme se, že týden na to budu startovat právě na tomto grandslamu. Rozhodně do toho půjdu s tím, že chci získat medaili,“ říká Radiožurnálu před startem soutěže hmotnostní kategorie nad 100 kilogramů Lukáš Krpálek.

Ve Spojených arabských emirátech sice není kompletní špička, což by mohlo českému judistovi pomoci k medailovému úspěchu, ale pokud bude chtít třeba do finále, pak si bude muset poradit třeba s aktuální světovou jedničkou Temurem Rachiumovem z Tádžikistánu.

„Pár těžkých soupeřů tady bude, nicméně na to se snažím nehledět, připravit se na samotný boj a udělat maximum pro to, aby to konečně vyšlo a v letošní sezoně jsem konečně udělal nějakou medaili.“

Časově je to čekání dlouhé, přesně od 30. července loňského roku, kdy Lukáš Krpálek ovládl olympijský turnaj. Pak měl dlouhou pauzu a dodnes pouze dva turnaje.

Velmi těžký soupeř

V Záhřebu na Grand prix, obsadil se zraněným svalem sedmé místo, na mistrovství světa skončil ve čtvrtfinále a stěžoval si na slabší přípravu i fyzickou kondici.

Tu ale za týden od šampionátu vylepšit stihnout nemohl, přitom soupeři se na dvojnásobného olympijského vítěze budou chtít znovu vytáhnout.

„Ve druhém kole se můžu potkat s rumunským závodníkem, který váží okolo 170 kilo, takže pro mě velmi těžký soupeř,“ upozorňuje Lukáš Krpálek na svůj největší handicap v soubojích nejtěžší hmotnostní kategorie.

Mezi všemi borci je totiž český judista se svými necelými 110 kilogramy jasně nejlehčí.

První souboj ho v Abú Dhabí čeká kolem desáté hodiny dopoledne. To už bude mít své první kolo za sebou v hmotnostní kategorii do 90 kilogramů další z českých judistů David Klammert.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme