Okoro trojkou v poslední vteřině zápasu rozhodl o výhře Clevelandu. Cavaliers se přiblížili play-off

Tříbodový koš Isaaca Okora v poslední vteřině zápasu přinesl basketbalistům Clevelandu v NBA vítězství 116:114 nad Brooklynem. Cavaliers jsou blízko tomu, že si po pěti letech zahrají play-off. Brooklyn naopak pátou porážkou v řadě spadl na sedmé místo Východní konference, které zajišťuje jen předkolo.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Clevelandem a Brooklynem rozhodla trefa Okora

Utkání mezi Clevelandem a Brooklynem rozhodla trefa Okora | Foto: Wendell Cruz-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Právě o předkolo svádějí týmy velký boj v Západní konferenci, kde si pomohlo New Orleans výhrou 115:96 nad Charlotte. Prvním triple double v sedmileté kariéře k tomu přispěl Brandon Ingram, který nasbíral 30 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí.

Cleveland prožívá jednu z nejlepších sezon za poslední roky, ale proti Brooklynu měl namále. Šest minut před koncem prohrával o deset bodů a ještě 24 vteřin před koncem o čtyři body. Přesto dokázal skóre otočit.

Nejprve se trefil Donovan Mitchell, vzápětí Caris LeVert získal míč a Mitchell proměnil jeden trestný hod. Druhý nedal, ale míč si dvakrát doskočil, opět neuspěl, další doskok získal LeVert, nahrál Okorovi a ten trojkou rozhodl.

Samozřejmě jsem cítil velký tlak, ale když proměníte vítěznou střelu, tak je to skvělý pocit. A pro mě to bylo poprvé, radoval se Okoro, který hraje v NBA třetí sezonu.

Brooklynu k odvrácení páté porážky v řadě nestačilo ani 32 bodů Mikala Bridgese a 25 bodů a 12 asistencí Spencera Dinwiddieho. Je to frustrující, když se prohraje takhle, zlobil se Bridges. Mitchell dal za Cleveland 31 bodů a Evan Mobley měl 26 bodů a 16 doskoků.

Jednička loňského draftu Paolo Banchero pomohl Orlandu k cennému vítězství nad New Yorkem 111:106. Kandidát na cenu pro nováčka roku nejprve trefil důležitou trojku minutu a půl před koncem a následně trestnými hody sedm vteřin před koncem výhru zpečetil. Celkem dal 21 bodů.

Los Angeles Clippers i bez zraněné hvězdy Paula George vyhráli 127:105 nad Oklahomou City. Zasloužil se o to zejména Kawhi Leonard, který dal 32 bodů, když proměnil 13 z 15 střeleckých pokusů. Russell Westbrook přidal 24 bodů.

NBA

Brooklyn - Cleveland 114:116, LA Clippers - Oklahoma City 127:105, New Orleans - Charlotte 115:96, Orlando - New York 111:106.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme