Magazín lákal na rozhovor se Schumacherem, který napsala umělá inteligence. Šéfku následně vyhodili

Německý bulvární magazín Die Aktuelle zveřejnil rozhovor s bývalým šampionem formule 1 Michaelem Schumacherem. Ten se však od roku 2013, kdy měl vážnou nehodu na lyžích, nikde na veřejnosti neobjevil a zprávy o jeho zdraví jsou rodinným tajemstvím. Rozhovor však vytvořila umělá inteligence a vedení bulvárního časopisu jeho šéfredaktorku propustilo.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Titulní strana německého magazínu Die Aktuelle lákala na rozhovor s Michaelem Schumacherem

Titulní strana německého magazínu Die Aktuelle lákala na rozhovor s Michaelem Schumacherem | Zdroj: Reuters

„Rozhovor“ sliboval světovou senzaci a vůbec první zpověď legendárního německého pilota a ikony motoristického sportu Schumachera. Střízlivější rovinu doplňoval podtitulek „Zní to klamně reálně“. 

‚Je jiný, ale stále je tady.‘ Manželka Michaela Schumachera o životě po tragickém úrazu

Číst článek

Čtenář se ale po jeho přečtení dozvěděl, že ho vytvořila umělá inteligence, což však stálo až na jeho konci.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a Schumacherova rodina mediální skupině, do které ženský magazín Die Aktuelle patří, pohrozila právními kroky.

Vedení mediální skupiny se za článek veřejně omluvilo a šéfredaktorku Anne Hoffmannovou, která byla za jeho zveřejnění zodpovědná, propustilo.

„Ten nevkusný a zavádějící článek neměl nikdy vyjít. V žádném případě neodpovídá novinářským standardům,“ prohlásila výkonná ředitelka mediální skupiny Bianca Pohlmannová.

Zdravotní stav Michaela Schumachera je od osudové nehody z prosince roku 2013 veřejným tajemstvím. Nejobsáhlejší informace v minulosti poskytla manželka Corinna Schumacherová, která v dokumentu na Netflixu přiznala, že její manžel je doma a pokračuje v terapiích.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme