Španělský tenista Alcaraz je opět světovou jedničkou. Ze špičky sesadil Djokoviće

Devatenáctiletý španělský tenista Carlos Alcaraz ve finále turnaje v Indian Wells porazil 6:3, 6:2 Daniila Medveděva z Ruska a vrátil se na první místo světového žebříčku.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alcaraz turnaj Indian Wells

Carlos Alcaraz porazil Daniila Medveděva ve finále mužského turnaje v Indian Wells. | Zdroj: Reuters

Alcaraz z čela pořadí sesadil vítěze rekordních 22 grandslamů Novaka Djokoviće. Na první místo se španělský talent poprvé dostal loni v září po triumfu na US Open jako nejmladší jednička v historii a držel ho 20 týdnů do ledna.

Poslední velký turnaj do sbírky. Krejčíková se Siniakovou ovládly čtyřhru v Indian Wells

Číst článek

Djoković v Indian Wells nestartoval, protože není očkován proti koronaviru. Ze stejného důvodu navíc pětatřicetiletý Srb přijde také o nadcházející turnaj v Miami, kde bude Alcaraz obhajovat titul.

„Návrat na první místo pro mě hodně znamená, je to naprosto šílené,“ řekl Alcaraz na webu ATP. „Neřeknu, že to bylo snadné, ale protože tady Djoković nehrál, tak to bylo jednodušší,“ dodal.

Alcaraz nedal ve finále Medveděvovi šanci a připravil mu první porážku po 19 zápasech. V první sadě se ujal vedení 4:1, ve druhé 4:0 a pro osmý titul v kariéře si nakonec došel bez ztráty jediného setu.

Dneska byly náročné podmínky a Daniil nebyl úplně ve formě, ale hrál jsem tady skvěle. Tohle vítězství mi navíc dodá hodně sebevědomí, takže mi forma snad vydrží i v Miami, prohlásil Alcaraz.

ATP dvouhra (muži) | 12. týden 2023
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Carlos Alcaraz Španělsko 18 7420
2. Novak Djoković Srbsko 15 7160
3. Stefanos Tsitsipas Řecko 21 5770
4. Casper Ruud Norsko 24 5560
5. Daniil Medveděv ATP 23 4330
6. Felix Auger-Aliassime Kanada 27 3415
7. Andrej Rubljov ATP 25 3390
8. Holger Rune Dánsko 26 3325
9. Hubert Hurkacz Polsko 22 3065
10. Taylor Fritz USA 23 2975

Medveděv naopak nedosáhl na čtvrtý titul za sebou. Finále mu navíc zkomplikovala i zranění palce a kotníku z předchozích zápasů. Ale myslím, že na tuhle porážku zapomenu hodně rychle, uvedl.

Kdyby navíc Alcaraze porazil, vyrovnal by si 20. výhrou za sebou osobní rekord. To zamrzí, bylo by fajn si maximum vylepšit. Ale už tak jsem zaznamenal nejlepší výsledek v Indian Wells, do teď jsem tady nedošel ani do čtvrtfinále, dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme