Sebastian Korda je na Australian Open už ve čtvrtfinále. Vede ho Štěpánek a radí mu i Agassi

Česká tenisová škola je díky úspěchům na Australian Open zase o něco známější. A možná nečekaně se na tom tentokrát výrazně podílejí i muži. Hned tři zasáhli do hlavní soutěže a nejlepší z nich Jiří Lehečka bude bojovat o postup do semifinále. Ve stejné fázi turnaje je navíc Američan, který má k Česku také hodně blízko, Sebastian Korda. A zřejmě není náhoda, že se mu daří právě v Melbourne, kde před lety triumfoval v juniorském singlu.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sebastian Korda

Sebastian Korda | Zdroj: Profimedia

„Vyhrál tady táta a sestry v golfu. Já tu zvítězil mezi juniory. Máme tady společnou historii a líbí se nám tu. Cítíme se tady jako doma na Floridě,“ pochvaloval si Sebastian Korda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Sebastiana Kordu po postupu do čtvrtfinále Australian Open

Kdyby měla rodina Kordových vybírat své nejúspěšnější místo světa, Melbourne by bylo nejspíš hodně vysoko. Vždyť grandslamový titul Sebastiana mezi juniory v roce 2018 přišel přesně dvacet let poté, co mezi dospělými singlisty na Australian Open triumfoval jeho otec Petr, někdejší úspěšný český reprezentant.

A v Melbourne zářily také sestry mladého tenisty, vynikající golfistky Jessica a Nelly. Dařilo se jim tak, že Sebastian Korda na jedné z tiskových konferencí tady prohlásil, že je tím nejhorším sportovcem slavné rodiny. 

Dvaadvacetiletý Sebastian Korda už ale vyřadil někdejší světovou jedničku, předloňského vítěze US Open a finalistu Australian Open z minulého roku Rusa Daniila Medveděva. Vyhrál pětisetový zápas s turnajovou jedenáctkou, Polákem Hubertem Hurkaczem a postoupil do svého prvního grandslamového čtvrtfinále mezi dospělými. 

Pětadvacet let od titulu svého otce, který pak jako trenér pomáhal Radku Štěpánkovi. A právě Radek Štěpánek teď koučuje Sebastiana Kordu.

Rady i od Agassiho

„Je to pro mě takový malý bráška. Viděl jsem jeho první tenisové kroky. Mám k rodině Kordů hodně blízko a samozřejmě je to pro mě veliká tenisová zodpovědnost,“ prozradil Štěpánek.

Na dálku radí i rodinný známý a také bývalý slavný tenista Američan Andre Agassi. „Bavíme se každý den. S Radkem jsou velcí kamarádi, takže jsme v kontaktu často,“ vypráví Sebastian Korda, který Agassiho jako jednoho z šampionů vídává i na plakátu na chodbě. Když jde ze šatny na centrální kurt dlouhou chodbou s portréty vítězů.

Obrázku slavného Američana a také svého otce se vždycky pro štěstí dotkne. A další možnost bude mít před čtvrtfinálovým duelem s Rusem Karenem Chačanovem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme