Tenistka Strýcová oznámila konec kariéry, poslední zápas plánuje odehrát po narození syna

Česká tenistka Barbora Strýcová oznámila konec své bohaté kariéry. Pětatřicetiletá deblistka na konci března prozradila, že je těhotná, a na úterní tiskové konferenci doplnila, že očekává syna. Zkušená česká reprezentantka byla u pěti fedcupových titulů, ve čtyřhře triumfovala na Wimbledonu a na olympijských hrách v Riu získala s Lucií Šafářovou bronzovou medaili.

Praha (Aktualizováno: 12:32 4. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Sama pro sebe si chci zahrát ještě jeden zápas s diváky. Loučím se s kariérou a nepředpokládám, že se vrátím na okruh, ale chtěla bych mít rozlučku s fanoušky,“ řekla Strýcová novinářům v sídle Českého olympijského výboru.

Největší úspěchy Barbory Strýcové

vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře a 31 ve čtyřhře včetně Wimbledonu 2019; semifinalistka Wimbledonu 2019 ve dvouhře; bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro ve čtyřhře; 5x vítězka Fed Cupu (2011, 2014, 2015, 2016, 2018; ve finále hrála 2015, 2016 a 2018)

Poslední zápas odehraje až po narození syna. „Vysněný by byl Wimbledon, ale když to nevyjde, tak udělám něco tady v Česku,“ přála by si Strýcová.

Úspěšná kariéra

Strýcová vybojovala na okruhu WTA dva tituly ve dvouhře a 31 vavřínů ve čtyřhře.

Životní úspěch prožila ve Wimbledonu v roce 2019, kdy si zahrála semifinále dvouhry, s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej vyhrály čtyřhru a poté byla deblovou světovou jedničkou. Během kariéry získala i bronzovou medaili z olympijských her v Riu, kterou vybojovala s Lucií Šafářovou ve čtyřhře.

Pětatčicetiletá rodačka z Plzně se na kurtech ukázala naposledy letos v březnu na Australian Open, kde skončila v 1. kole dvouhry a 2. kole čtyřhry.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme