Nejdražší večeře, zima v hale a rozbitá sprcha. Menšík nemá před debutem v Davis Cupu nouzi o zážitky

Čeští tenisté se v Portugalsku chystají na kvalifikaci o postup do finále Davis Cupu. S domácím výběrem se utkají v sobotu a neděli. Vůbec poprvé je v týmu sedmnáctiletý Jakub Menšík, který jako nováček podle tradice musel ostatním zaplatit večeři.

Tento článek je více než rok starý.

Maia (Portugalsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Menšík při tréninku v Portugalsku

Jakub Menšík při tréninku v Portugalsku | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČTK

„Platil jsem 470 eur. Byly kolem toho i nějaké sázky. Na euro přesně to tipl náš masér. Oproti nějakým jiným zemím, které jsou dražší, jsem to docela vyhrál.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Jakuba Menšíka před debutem v Davis Cupu

Čtrnáctičlenný český tým vzal Jakub Menšík v Portugalsku do pizzerie a účtem v přepočtu vyšším než 11 tisíc korun jejímu personálu určitě udělal radost. Podle rodáka z Prostějova si společnou večeři nejvíc užil daviscupový spoluhráč Tomáš Macháč.

„Využil toho nejvíc. Měl dva předkrmy, carpaccio a caprese. Potom polévku, půlku pizzy a lasagne. Zakončil to tiramisu, takže se rozšoupl úplně nejvíc,“ popsal loňský finalista juniorského Australian Open Jakub Menšík.

Český tým na Pyrenejském poloostrově stále trápí zima. Ranní teploty se v Portugalsku pohybují kolem 4 stupňů Celsia a o moc příznivěji není ani v hale, kde se o víkendu bude hrát.

„Podmínky jsou tady náročné. Já jsem přiletěl z teplých krajin, kde bylo 35 stupňů, a tady mám na sobě bundu. Teplotní rozdíl je opravdu veliký,“ přiznal Jakub Menšík, který při své daviscupové premiéře rozhodně nemá nouzi o netradiční zážitky.

Kromě asi nejdražší večeře v životě nebo trénincích v teplých bundách může talentovaný tenista vzpomínat i na kuriózní situaci ve sprše.

„Chtěl jsem se osprchovat, tak jsem si pustil vodu, a najednou upadl kohoutek a nešlo to vypnout. Snažil jsem se to různě nandávat a vypnout a nakonec se to povedlo asi po 20 minutách. Nějaké hektolitry vody jsem tady vypotřeboval,“ dodal Jakub Menšík.

Daviscupové utkání českých tenistů s domácími Portugalci o postup do finálového turnaje se bude hrát o víkendu 4. a 5. února.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme