Muchová se vypořádala s Ruskou Avanesjanovou a poprvé v kariéře si zahraje čtvrtfinále Roland Garros

Tenistka Karolína Muchová postoupila poprvé do čtvrtfinále Roland Garros. Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce porazila v neděli na pařížské antuce Rusku Elinu Avanesjanovou 6:4 a 6:3. Poslední česká účastnice ve dvouhře vyzve v boji o semifinále další Rusku a finalistku turnaje z roku 2021 Anastasii Pavljučenkovovou, jež otočila duel s Belgičankou Elise Mertensovou a zvítězila 3:6, 7:6, 6:3.

Paříž (Aktualizováno: 17:22 4. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Třiačtyřicátá hráčka světa Muchová si ve Francii znovu posunula osobní maximum. Dvacetiletou Avanesjanovou, která prošla do hlavní soutěže z pozice lucky losera a vyřadila v 1. kole světovou dvanáctku Švýcarku Belindu Bencicovou, porazila za hodinu a 39 minut. Zahrála 31 vítězných míčků, soupeřka šestnáct.

Tenistka 1. ČLTK Praha je ve čtvrtfinále grandslamu počtvrté v kariéře, mezi čtyři nejlepší se dostala před dvěma lety na Australian Open. Čtvrtfinále hrála Muchová také ve Wimbledonu v letech 2019 a 2021.

Muchová zahájila utkání před zraky rodičů brejkem, a přestože jí Avanesjanová brzy oplatila stejnou mincí, Češka získala od stavu 2:2 tři hry po sobě. Poprvé ještě set nedopodávala, na druhý pokus už jej zakončila čistou hrou.

Také ve druhé sadě se české tenistce povedly brzy dva brejky a vedla 4:1. Ruska duel nevzdala, snížila a odvrátila čtyři mečboly. Muchová ale nakonec ten pátý při soupeřčině servisu využila a radovala se z postupu. Celkem prolomila Rusce sedm z deseti podání.

S jednatřicetiletou Pavljučenkovovou se Muchová utká počtvrté. Vyhrála dosud jen jednou - před dvěma lety ve 3. kole Wimbledonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme