Kvitová se poprvé v kariéře probojovala v Miami do finále, v boji o titul vyzve na turnaji Rybakinovou

Tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Miami poprvé v kariéře do finále. Při svém třináctém startu na Floridě zdolala v semifinále Rumunku Soranu Cirsteaovou 7:5, 6:4 a o titul si zahraje s úřadující wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu, která po triumfu na předchozím turnaji v Indian Wells usiluje o takzvaný Sunshine Double.

Miami Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová, jež si už účastí v semifinále vylepšila maximum na zdejším turnaji, opět dokázala výborně zvládnout kritické momenty.

Siniaková si několik týdnů odpočine od tenisu, nejlepší deblistku světa trápí zraněné zápěstí

Číst článek

V úvodním setu sice přišla jako první o podání a prohrávala už 2:5, ziskem pěti gamů za sebou ale dokázala skóre otočit. V deváté hře odvrátila při podání soupeřky dva setboly a sadu dotáhla za 58 minut k vítězství.

Do druhého setu vstoupila třiatřicetiletá Kvitová dalším brejkem. Celkem turnajová patnáctka získala sedm gamů v řadě, ujala se vedení 2:0 a náskok už udržela. O měsíc mladší soupeřku, která na turnaji v předchozích kolech vyřadila Češky Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou, porazila v jedenáctém vzájemném duelu posedmé.

S úřadující wimbledonskou vítězkou Rybakinovou, která aktuálně drží sérii 13 výher v řadě, se Kvitová utká potřetí. Dosavadní bilanci mají obě hráčky vyrovnanou 1:1, poslední zápas na letošním turnaji v Adelaide vyhrála česká reprezentantka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme