Plíšková ve čtvrtfinále Australian Open nestačila na Polku Linetteovou a na turnaji končí

Tenistka Karolína Plíšková se do semifinále Australian Open neprobojovala. S Polkou Magdou Linetteovou prohrála po hodině a 29 minutách 3:6, 5:7. Linetteová dál posouvá v Melbourne osobní grandslamová maxima a vyzve v boji o finále Bělorusku Arynu Sabalenkovou, nebo Chorvatku Donnu Vekićovou.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková do semifinále Australian Open nepostoupila

Karolína Plíšková do semifinále Australian Open nepostoupila | Zdroj: Reuters

Turnajová třicítka Plíšková nepotvrdila v duelu roli papírové favoritky a nevyužila možnost zopakovat v Austrálii semifinálovou účast z roku 2019.

S Linetteovou prohrála podruhé za sebou a potřetí z deseti vzájemných zápasů. Naposledy na třicetiletou rodačku z Poznaně nestačila v listopadovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové.

Bývalá světová jednička Plíšková doplatila ve čtvrtfinále na 36 nevynucených chyb, soupeřka jich měla 16. Česká tenistka udělala také sedm dvojchyb. Na první grandslamový titul tak nadále čeká.

Nevyužité breakboly

Plíšková vstoupila do utkání brejkem, který ale vzápětí nepotvrdila. V šesté hře přišla o servis znovu, Linetteová se ujala vedení 4:2, a přestože si Češka v závěru vypracovala ještě jeden brejkbol, Polka nakonec první set dopodávala. Rodačka z Loun přišla o set poprvé na turnaji.

Ve druhé sadě odvrátila Plíšková šest brejkbolů, sama ale dva nevyužila. Rozhodující chvíle přišla v jedenácté hře, kde Linetteová servis české hráčky znovu prolomila a následně dotáhla duel k postupu.

Linetteová pokračuje v životním turnaji a stala po Agnieszce Radwaňské a Ize Światekové třetí Polkou, která se v posledních osmi ročnících dostala na Australian Open mezi nejlepší čtyři hráčky. Před Plíškovou vyřadila také světovou čtyřku Francouzku Caroline Garciaovou či bývalou dvojku Estonku Anett Kontaveitovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme