České tenistky čeká ‚skupina smrti‘. V Poháru Billie Jean Kingové se střetnou se Švýcarskem a USA

České tenistky se v základní skupině A finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové utkají s obhájkyněmi vítězství Švýcarkami a stejně jako loni se Spojenými státy americkými. Těžkou skupinu, kterou organizátoři soutěže označili za „skupinu smrti“, určil týmu kapitána Petra Pály ve středu los v Londýně.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová i Barbora Krejčíková zvládly úvodní zápas Poháru Billie Jean Kingové

K účasti na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové přispěla v dubnu i Markéta Vondroušová | Foto: Umit Bektas | Zdroj: Reuters

Finálový turnaj se bude hrát 7. až 12. listopadu v Seville. Ze čtyř tříčlenných skupin postoupí vždy vítěz do semifinále. Loni v Glasgow české tenistky porazily ve skupině 2:1 USA i Polsko a v semifinále nestačily na Švýcarsko, které následně po finálové výhře nad Austrálii poprvé v historii tuto týmovou soutěž vyhrálo.

‚Momentálně nejsem schopný hrát.‘ Nadal vynechá Roland Garros, chybět bude poprvé po 19 letech

Číst článek

Na finálový turnaj Češky postoupily díky dubnovému vítězství nad Ukrajinou v kvalifikačním duelu hraném na neutrální půdě v Beleku. Američanky zdolaly Rakousko a Švýcarky měly stejně jako poražené finalistky Australanky účast na finálovém turnaji jistou.

Stejně jako loni tak dojde ve skupině k souboji nejúspěšnějších dvou zemí soutěže dříve známé jako Fed Cup. USA jsou s 18 trofejemi rekordmany, českému týmu patří s 11 trofejemi v historické tabulce druhé místo.

Ve skupině B se na podzim v Seville střetnou Austrálie, Kazachstán a Slovinsko, skupinu C tvoří domácí Španělsko, Kanada a Polsko a ve skupině D budou hrát Francie, Itálie a Německo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme