Muchová vstoupila do Roland Garros vítězně, porazila Sakkariovou. Veselý nestačil na favorita Tsitsipase

Tenistka Karolína Muchová vyhrála v úvodním kole Roland Garros, světovou osmičku Mariu Sakkariovou porazila 7:6 a 7:5. Jiří Veselý vypadl v úvodním kole Roland Garros. Nad síly 452. hráče světového žebříku byla světová pětka Stefanos Tsitsipas, který zvítězil po více než tříhodinové bitvě 7:5, 6:3, 4:6, 7:6. Na turnaji dohrála i Sára Bejlek, Rusce Kamille Rachimovové podlehla za necelou hodinu 0:6, 3:6.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 18:16 28. 5. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Muchová porazila Sakkariovou na pařížské antuce podruhé za sebou. Vloni ji vyřadila ve 2. kole, kdy také neztratila ani set. Olomoucká rodačka zahrála ve více než dvouhodinovém utkání 23 vítězných míčů, Řekyně doplatila na 35 nevynucených chyb.

Je to ztráta, ale dává to šanci nám ostatním, říká Djoković o startu Roland Garros bez Nadala

Číst článek

Muchová jako první Češka po 25 letech zdolala na grandslamech čtyřikrát za sebou hráčku z první desítky. V roce 1998 se to povedlo Janě Novotné dokonce v pěti utkáních v řadě.

Muchová sice ztratila v úvodu každé sady servis, pokaždé se ale vrátila do hry. Přestože za stavu 6:5 první set nedopodávala, ve zkrácené hře zvítězila 7:5.

Ztrátu brejku smazala i ve druhém setu. V desáté hře sice nevyužila dva mečboly, o chvíli později při dalším servisu Sakkariové už ale čtvrtou možnost na ukončení zápasu zvládla. S Podoroskou se Muchová utká poprvé.

Končí Veselý i Bejlek

Bývalá česká jednička Veselý, jenž se vrátil na kurty letos v dubnu po více než sedmiměsíční pauze způsobené zraněním stehenního svalu, neprošel do 2. kola Roland Garros potřetí za sebou, nepomohlo mu ani 11 es. Tsitsipas měl o jedno více, zahrál také 58 vítězných míčů.

Český tenista se ale k setbolu nepropracoval, prohrál tři hry po sobě a o první set přišel. Tsitsipas díky stoprocentnímu podání vyhrál i další dějství.

Zkušený český tenista zápas nevzdal, ani když po dvou setech prohrával 0:2. V závěru třetí sady získal brejk a snížil. Rozhodnutí přinesla zkrácená hra ve čtvrté sadě. Veselý vedl 6:3 a 7:6, ani jeden ze čtyř setbolů ale nevyužil a finalista Roland Garros z roku 2021 ho potrestal. Zužitkoval hned první mečbol a po třech hodinách a 16 minutách slavil postup.

Semifinalistka loňské juniorky Roland Garros Bejlek se do hlavní soutěže dostala díky úspěšné kvalifikaci. V duelu s jednadvacetiletou Rachimovovou zahrála deset vítězných míčů, doplatila ale na 24 nevynucených chyb.

Bejlek se nemohla od začátku opřít o servis, při podání získala jen jednu ze sedmi her. Mladá Češka dostala v prvním setu za 21 minut „kanára“ a v druhé sadě nevyužila brzký brejk. Rachimovová otočila díky dalším třem brejkům ze stavu 0:1 na 4:2 a po 58 minutách hry proměnila druhý mečbol.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme