Tenista Kyrgios by se podle McEnroea obešel bez trenéra. Doporučil by mu spíš psychoanalytika

Wimbledonský finalista Nick Kyrgios nepotřebuje trenéra, ale někoho jako Sigmunda Freuda, myslí si vyhlášený tenisový bouřlivák John McEnroe. Nějaký psychoanalytik by mohl sedmadvacetiletému Australanovi pomoci zkrotit jeho temperament, věří sedminásobný grandslamový šampion a současný tenisový odborník.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emoce Nicka Kyrgiose ve finále Wimbledonu

Emoce Nicka Kyrgiose ve finále Wimbledonu | Foto: Toby Melville TPX IMAGES OF THE DAY | Zdroj: Reuters

Právě nevyrovnaná psychika brání Kyrgiosovi naplno prodat svůj tenisový talent. „Tenhle chlapík nepotřebuje trenéra, hraje jako génius. Potřebuje, aby Sigmund Freud vstal z hrobu a nějak našel cestu, aby několik let pokračoval,“ řekl třiašedesátiletý McEnroe britské BBC.

Pro Kyrgiose má pochopení, protože sám na kurtu hodně projevoval emoce. „Je to dobrý chlapec, hráči jako on jsou v šatně oblíbení, dělá toho hodně pro charitu. Ale má démony. Všichni máme tenhle strach ze selhání a je otázka, jak se s tím nejlépe vyrovnat,“ uvedl americký expert.

Kyrgios se minulý týden poprvé v kariéře dostal do finále některého z grandslamových turnajů. Pomohlo mu i odstoupení zraněného Rafaela Nadala před semifinálovým duelem. V boji o titul na londýnské trávě vyhrál první set, ale nakonec podlehl Novaku Djokovićovi a srbský tenista získal už sedmý wimbledonský titul.

Rozhovor po finále

Australan Kyrgios prožívá povedenou sezonu. Na Australian Open získal se svým krajanem Thanasim Kokkinakisem titul ve čtyřhře. Nyní si zahrál své první grandslamové finále ve dvouhře. V All England Clubu navíc hrál podle mnohých expertů špičkový tenis.

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme