Kvitová zvládla dvouhodinovou bitvu s Alexandrovovou. V Miami si zahraje semifinále

Petra Kvitová postoupila při své 13. účasti poprvé v kariéře do semifinále turnaje v Miami. Třiatřicetiletá česká tenistka porazila v odloženém čtvrtfinále Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou po boji 6:4, 3:6, 6:3 a v souboji o finále ji v pátek čeká Rumunka Sorana Cirsteaová.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si na turnaji v Miami zahraje semifinále

Petra Kvitová si na turnaji v Miami zahraje semifinále | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Kvitová hrála čtvrtfinále na jednom z největších turnajů mimo Grand Slamy počtvrté a proti Alexandrové splnila roli mírné žebříčkové favoritky. Tenistky si musely na čtvrtfinálový duel počkat den, původně se totiž mělo hrát už ve středu, ale na kurt se nedostaly kvůli dešti.

Všechny sety zápasu mezi tenistkami, které zdobí tvrdé podání a údery od základní části, rozhodl vždy jeden brejk. V rozhodující sadě dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová odvrátila za stavu 3:3 soupeřce brejkbol, sama naopak šanci hned v následujícím gamu využila a dostala se do vedení 5:3.

První ze dvou mečbolů ještě svou šestou dvojchybou zahodila, po bekhendovém úderu Alexandrovové do sítě v následující výměně si už mohla zakřičet radostí z postupu.

Zatímco s o pět let mladší Alexandrovovou hrála Kvitová teprve podruhé a opět vítězně, s vrstevnicí Cirsteaovou má minulost mnohem bohatší. Střetly se už desetkrát a česká tenistka ve vzájemných duelech těsně vede 6:4.

Cirsteaová v Miami vyřadila dvě Češky za sebou, Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou, a ve čtvrtfinále nečekaně zastavila i světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme