Strýcová slaví první výhru ve dvouhře po mateřské pauze. V Římě postoupila přes Zanevskou do 2. kola

Barbora Strýcová si na druhém turnaji svého rozlučkového turné v Římě připsala po více než dvou a půl letech vítězství ve dvouhře. Sedmatřicetiletá česká tenistka v úvodním kole silně obsazeného antukového turnaje zdolala 6:1, 3:6, 6:3 Marynu Zanevskou z Belgie.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Strýcová

Tenistka Barbora Strýcová | Foto: Guglielmo Mangiapane | Zdroj: Reuters

Turnaj v Římě je druhou částí krátkodobého návratu Strýcové na kurty po předloňském porodu syna. V dubnu v Madridu se jí ještě na singlovou výhru dosáhnout nepodařilo, i když se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu postoupila do čtvrtfinále čtyřhry, na antuce v areálu Foro Italico se už ale mohla radovat.

Jsem překvapená, že jsme zápas otočila, přiznala nadšená Strýcová. Každá výhra je pro ni důležitá

Číst článek

Bývalá světová jednička ve čtyřhře dnes dosáhla na první výhru od září roku 2020, kdy na odloženém Roland Garros postoupila do 2. kola. Před Madridem hrála česká tenistka naposledy na Australian Open 2021.

Proti 77. hráčce žebříčku získala Strýcová hladce první sadu. Po ní se rodačka z Oděsy pravděpodobně kvůli nevolnosti nechala ošetřit a její hra se následně zvedla. Vybojovala si rozhodující set, v němž navíc Strýcové odskočila do vedení 2:0.

Česká tenistka ale předvedla bojovného ducha, který ji zdobil celou kariéru, čtyřmi získanými gamy skóre otočila a náskok už nepustila. Po dvou hodinách hry se mohla radovat z vítězství, k němuž jí jako jeden z prvních „gratuloval“ malý syn Vincent.

V druhém kole se Strýcová střetne s devátou nasazenou Marií Sakkariovou z Řecka, jež měla v prvním kole volno. V rámci své rozlučky by plzeňská rodačka měla startovat mimo jiné ve Wimbledonu a na US Open.

V úterním programu turnaje v Římě se z českých reprezentantek představí ještě Linda Nosková a Markéta Vondroušová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme